Bij de Rechtswinkel kwamen ze met het voorstel om de schade te delen: een deel voor de student, een deel voor de verhuurder. ,,Maar we krijgen nul op het rekest.”
Volledig scherm
PREMIUM
Bij de Rechtswinkel kwamen ze met het voorstel om de schade te delen: een deel voor de student, een deel voor de verhuurder. ,,Maar we krijgen nul op het rekest.” © Hein Eikenaar

Internationale student betaalt huur voor lege kamer in Tilburg: ‘Het voelt niet goed’

Zo 3 mei: Internationale studenten die in Tilburg studeerden en woonden, vanwege corona naar huis keren, maar tóch voor hun kamer moeten blijven betalen. Bij Rechtswinkel Tilburg klopten recent zo'n twintig studenten aan die aan hun huurovereenkomst worden gehouden. Ze vermoeden dat de groep groter is. 

Quote

Juridisch gezien mag het, maar het voelt niet goed

Jeroen Jaspers

Een studente uit Turkije die in Tilburg studeert en naar huis wil. Het probleem: ze kan haar huurcontract bij huisvester WonenBreburg niet tussentijds stopzetten. De komende vier maanden, als ze in Turkije is, moet ze blijven betalen. 

,,Het kost haar honderden euro's”, vertelt Jeroen Jaspers van de Rechtswinkel Tilburg. ,,Juridisch gezien mag het, maar het voelt niet goed. De grote, stevige verhuurders die studenten in coronatijd aan hun contracten houden.” 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.