Volledig scherm
Het markante hoekpand. © Bas Vermeer

Intertoys vertrekt: Heuvelstraat-hoekpand was bijna eeuw lang een speelgoedzaak

Vrij 5 jan: In 1924 werd het markante hoekpand aan de Heuvelstraat gebouwd voor speelgoedzaak Jan van Nunen-Boes. Nu, bijna 100 jaar later, houdt het speelgoedzaak-bestaan op. Ook de Intertoys vertrekt. 

door Bas Vermeer

Binnen in het markante hoekpand aan de Heuvelstraat zijn ze druk aan het opruimen. Op maandag 19  februari is de speelgoedzaak aan de Heuvelstraat 68 voor het laatst open. 

Bart Smit

Vóór Intertoys was er - we schrijven 1981 - een Bart Smit in het pand gevestigd. In 2016 besloot eigenaar Blokker Holding echter alle Bart Smit en Toys XL verder te laten gaan onder de naam Intertoys. En nog geen jaar later besloot Blokker zelf weer om Intertoys aan investeringsfonds Alteri te verkopen.  

Het is niet om die reden dat de Heuvelstraat-vestiging sluit, laat een woordvoerder weten. ,,We zijn per stad aan het kijken wat nodig én logisch is." Er zit al een Intertoys in de kelder van het Pieter Vreedeplein en bij de AaBe Fabriek is een Intertoys XL geopend. Reden om het pand aan de Heuvelstraat te sluiten. 

Van Nunen-Boes

De winkel werd in 1924 gebouwd voor speelgoedzaak van Jan van Nunen-Boes. Alleen het prachtige glas-in-loodraam met de tekst ‘J.J. van Nunen-Boes’ en de geveltekst ‘Speelgoederen’ op de muur herinneren nog aan de vermaarde winkel. 

De toekomst? Die is ongewis, bij Intertoys kunnen ze er geen uitspraak over doen. Geruchten zijn er al wel: er komt een schoenen- of horecazaak in. 

Maar goed: als je daarop gokt, zit je in Tilburg nogal snel goed natuurlijk... Dat is net zoiets als kappers en de Korvelseweg.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement