Volledig scherm
De rotonde aan de Philip Vingboonsstraat/Jan Heijnsstraat. © Bas Vermeer

Is de nieuwe rotonde bij de AH XL echt zo gevaarlijk? Tilburg gaat de situatie anderhalve dag filmen

TILBURG - De situatie op de nieuwe rotonde bij de Philip Vingboonsstraat in Tilburg wordt volgende week anderhalve dag lang gefilmd. Die toezegging deed wethouder Mario Jacobs maandag aan Hans Smolders.

Vooral over de kruisende fietspaden voor de cafetaria zijn veel klachten binnengekomen. Smolders prak van 'het tegendeel van een logische, overzichtelijke en makkelijk begrijpbare' verkeersoplossing.

Volgens wethouder Jacobs is het, gegeven de situatie, de minst slechte oplossing. ,,Vrijliggende fietspaden zouden ideaal zijn, maar het alternatief was een kruising. Maar dan zouden de vrachtwagens van Albert Heijn niet kunnen keren en door de wijk moeten."

Filmen

Door de situatie 18 uur lang te filmen wil de wethouder een beeld krijgen van de conflicten en eventueel verbeteringen aanbrengen. 

Ook over de onoverzichtelijke uitrit voor laad- en en losverkeer van Albert Heijn was Smolders kritisch. ,,Een gemiste kans dat het bedrijf bij de verbouwing dat niet zelf op eigen terrein heeft verbeterd."

  1. Tilburger sprak in geheim af met criminele ‘Netflix-baron’ over duizenden kilo’s cocaïne

    Tilburger sprak in geheim af met criminele ‘Net­flix-ba­ron’ over duizenden kilo’s cocaïne

    TILBURG - Twee Nederlandse drugsverdachten hebben begin dit jaar in een hotel in Córdoba een geheime ontmoeting gehad met de Spaanse drugsbaron José Bugallo, beter bekend als Sito Miñanco. Eén van hen is Martin G., een autohandelaar die oorspronkelijk uit Tilburg komt, weet het Brabants Dagblad. G. en twee andere Brabanders horen volgens de politie bij een criminele Nederlandse bende die op grote schaal drugs verhandelt in Spanje.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.