Volledig scherm
De steiger bij De Admiraal. © De Admiraal

Jaar na ‘glasplaten-waarschuwing’ is de situatie rond De Admiraal onveranderd: ‘Eigenlijk schandalig’

Di 2 apr: Al bijna een jaar staat Piushaven-complex De Admiraal in de steigers omdat er glasplaten los dreigden te komen. In elf maanden is de situatie onveranderd. ,,Ik ben er klaar mee en de bewoners ook”, zegt horecaondernemer Onno Jansen van Club Jolie (voorheen Doncurado). ,,Eigenlijk is het schandalig.”

Volledig scherm
De steiger bij De Admiraal. © De Admiraal

Jansen gooide recent het concept van de horecagelegenheid om, investeerde flink. ,,Ik maak me liever niet druk over zaken waar ik geen invloed op heb, maar dit duurt zo asociaal lang en ik krijg geen reactie van wie dan ook.” De zichtbaarheid en bereikbaarheid van de zaak zijn aangetast, aldus Jansen.

De glasplaten begonnen te verschuiven, daarom zette de gemeente mei vorig jaar de omgeving van het gebouw af. Het risico bestaat dat de platen - circa 90 centimeter bij 2 meter - loskomen en naar beneden vallen. Boven de ingang van de naastgelegen kinderopvang werd een tijdelijk dak gebouwd. De Admiraal zelf is ingekapseld met steigers.

‘Omzet mis’

Quote

We hebben de mooiste zomer van de afgelopen dertig jaar achter de rug, dan loop je serieus omzet mis

Onno Jansen

,,We hebben de mooiste zomer van de afgelopen dertig jaar achter de rug, dan loop je serieus omzet mis. Gasten zitten heel graag aan de gevel en kunnen daar nu niet zitten.” Gesprekken over schadeloosstelling zijn op niks uitgelopen, Jansen overweegt een rechtszaak.

Een paar verdiepingen boven Club Jolie is De Admiraal-bewoonster Wilma Huijsmans er net zo goed klaar mee. ,,Afschuwelijk”, zegt ze. ,,Ons als bewoners is beloofd dat ze eind maart zouden beginnen.” Ze lacht: ,,Nu weet ik niet hoe jouw kalender loopt, maar....”

‘Planning volgt’

Goed, Van der Weegen gebeld, hoe zit het? ,,We kunnen het ons goed voorstellen”, zegt de woordvoerder over de klachten. ,,Het aanpassingsplan is net uitgewerkt, nu zijn we bezig met het plan van uitvoering. Het gaat om een complexe zaak, zo is De Admiraal lastig bereikbaar omdat het er zo volgebouwd is.” Maar, klinkt het, binnen een week of twee wordt duidelijk wat de planning is.

Hadden de platen naar beneden kunnen komen? ,,Niemand durft te zeggen dat het nooit had kunnen gebeuren, ook gezien de extreme weersomstandigheden”, aldus de woordvoerder. ,,Maar we verankeren ze extra om alle twijfel weg te nemen.”

Quote

We verankeren ze extra om alle twijfel weg te nemen

Woordvoerder Van der Weegen

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.