Volledig scherm
PREMIUM
The Cuddly van Iza Rutkowska © Collectie Kaapstad

Kaapstad: enorme teddybeer in Tilburgse binnenstad

TILBURG - Tijdens Kaapstad kapen kunstenaars de binnenstad. De tweede editie is in het tweede weekend van augustus. Niet te missen: een gigantische knuffelbeer en een zoen voor de koning.

De reusachtige knuffelbeer Cuddly is een van de blikvangers van Kaapstad, het kunstenfestival in de binnenstad in augustus. Cuddly is een aaibare teddybeer, zo’n zes meter groot, en gemaakt door de Poolse kunstenares Iza Rutkowska. De beer is een reactie op de vele kille, betonnen beelden in wereldsteden. Cuddly is knuffelbaar en Tilburgers mogen met de beer door hun stad lopen. Cuddly was eerder onder meer te zien in Warschau, Rome en Graz. De beer duikt tijdens Kaapstad steeds op andere plekken in de stad op.

 1. Eerste namen voor festival Roadburn: twee curatoren, drie compositie-opdrachten

  Eerste namen voor festival Roadburn: twee curatoren, drie compositie-opdrachten

  TILBURG - De eerste namen voor Roadburn 2020 zijn bekend. Het internationale muziekfestival bij 013 en de Spoorzone is van 16 tot en met 19 april. Deze keer gaan niet één, maar twee curatoren aan het werk: singer-songwriter Emma Ruth Rundle en producer James Kent, beter bekend onder zijn artiestennaam Perturbator. De laatste maakt ook een speciaal gecomponeerd muziekstuk voor Roadburn, samen met Johannes Persson (Cult of Luna).
 2. Advocaat Moszkowicz wil analyse loopje Waalwijker die met molotovcocktail gegooid zou hebben
  PREMIUM

  Advocaat Moszkowicz wil analyse loopje Waalwijker die met molotov­cock­tail gegooid zou hebben

  BREDA/WAALWIJK/KAATSHEUVEL - Tot ontzetting van de vermeende gedupeerden is de strafzaak tegen een 31-jarige Waalwijker -verdachte van een woningbrand met een molotovcocktail en een hele reeks autobranden in Oosterhout, Waalwijk en Kaatsheuvel - aangehouden. Zijn advocaat Yehudi Moszkowicz wil dat een expert een ‘gang-analyse’ doet, een onderzoek naar de manier waarop de verdachte loopt.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.