Volledig scherm
Op de begane grond van het pand zit in het rechterdeel de karaokebar, in het linkerdeel kledingwinkel Vive. ,,De schade aan de karaokebar is beperkt gebleven, we proberen ervoor te zorgen dat die voor carnaval weer open kan.” © Jan van Eijndhoven

Karaokebar wil nog voor carnaval open, herstel hele Heuvel-pand (na de brand) gaat jaar duren

Vrij 7 feb: Karaoke minnend Tilburg kan opgelucht ademhalen: The End Karaoke aan de Heuvel wil voor carnaval weer open. Begin januari woedde op zolder van het pand van de karaokebar een fikse brand. Het herstel van het monumentale pand duurt nog zeker een jaar. 

,,We moeten de eerste en tweede verdieping stutten en stempelen voor we aan het herstel van het dak kunnen beginnen”, vertelt pandeigenaar Rens Bossers. Op de begane grond zit in het rechterdeel de karaokebar, in het linkerdeel kledingwinkel Vive. 

,,De schade aan de karaokebar is beperkt gebleven, we proberen ervoor te zorgen dat die voor carnaval weer open kan.”

Minder geluk

Volledig scherm
De zolder na de brand. ,,Gelukkig is er niemand gewond geraakt." © Rens Bossers

Vive heeft minder geluk: de brand die uitbrak op zolder, woedde vooral aan die kant van het pand. Daardoor is de waterschade op de begane grond aan de linkerzijde enorm, zegt Bossers. De winkel is zo goed als ontmanteld. 

Vive is tijdelijk ondergebracht aan de Juliana van Stolbergstraat, in het gebouw waar eerst La Ligna was gevestigd. Bossers verwacht dat de kledingwinkel in de zomer weer terug kan verhuizen. ,,We moeten eerst kunnen garanderen dat het veilig is.”

Nog geen makkelijke taak want, zoals met wel meer oudere (horeca)panden in de stad, corresponderen de tekeningen uit het gemeentelijk archief niet helemaal met de echte situatie. ,,Dus moeten we ter plekke eerst nauwgezet kijken wat de situatie is en hoe we de eerste en tweede verdieping stutten.” 

Op het monumentale pand uit 1890 moet een nieuw dak komen. Bossers verwacht dat die operatie in ieder geval nog tot eind dit jaar duurt. 

  1. Week na een ‘cursus alcohol en geweld’ slaat P. hotelportier in elkaar: ‘ik had echt veel gedronken’
    PREMIUM

    Week na een ‘cursus alcohol en geweld’ slaat P. hotelpor­tier in elkaar: ‘ik had echt veel gedronken’

    TILBURG - Een week nadat de verdachte een cursus van justitie over de combinatie alcohol en geweld heeft gevolgd, gaat het weer fout. Eind 2017 slaat S.P. (24) samen met een vriend de bewaker van het City Hotel in Tilburg helemaal in elkaar. Of de verdachte dan niets heeft geleerd, wil de politierechter in Breda weten. ,,Ik kan me echt niets herinneren van die avond. Ik had echt heel veel gedronken.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.