Volledig scherm
Paul en Kim. © Paul Zoontjens

Kindje van Kim en Keats op komst:
benefiet voor een blijde verwachting

Do 3 mei: De kosten zijn duizelingwekkend, maar het kleine wonder is geschied: medio juni verwachten de Tilburgse muzikant Paul Zoontjens en vriendin Kim hun eerstgeborene. Zondag is er een benefiet bij Cul de Sac die in het teken staat van de blijde verwachting.

door Bas Vermeer

Dat klinkt wellicht vreemd: een benefiet voor twee aanstaande ouders, maar er zit een kleine voorgeschiedenis aan vast. Kim en Paul - solo bekend als Simon Keats en toetsenist van The Kik - begonnen namelijk een jaar geleden met een doneeractie om geld op te halen voor hun kinderwens. 

Omdat Kim geen baarmoeder heeft, was draagmoederschap de enige optie om 'een 100% biologisch eigen kindje te krijgen'. Ze vonden een Vlaamse draagmoeder, maar konden ('vanwege strakke proctocollen') niet geholpen worden in Nederland en België. Daarom mikten ze eerst de pijlen op Cyprus voor een medische behandeling, maar weken ze in een later stadium naar Praag uit. ,,Het contact was daar beter", aldus Zoontjens. 

Doneeractie

Aan dat uitwijken naar het buitenland hangt echter een flinke prijskaart. De medicatie, IVF-behandeling, vluchten, verblijf voor 10 dagen, onkosten draagmoeder, kosten advocaat en adoptieprocedure worden allemaal niet vergoed. 

Vorig jaar zomer kwam daarom de doneeractie op gang, die tikt inmiddels de 9.000 euro aan. Ze mikten toen nog op 35.000 euro (voor meerdere pogingen). ,,Maar het is iets minder dan dat geworden", vertelt Zoontjens. ,,We hebben zelf natuurlijk meebetaald, zijn geholpen door vrienden en familie." Hij lacht: ,,Maar we zijn geen miljonairs."

Benefiet

Een kleine eindspurt is nodig, daarom staat zondag de Cul de Sac in het teken van een benefiet. Zoontjes zelf zal optreden (onder meer met een nummer over zijn ongeboren kindje), Malibu en Eva Bouwmeester komen spelen. Er zijn activiteiten binnen en een barbecue in het gangetje naar De Nacht. De entree bedraagt 5 euro. 

Dus mensen, hop hop: een betere reden om een pint te gaan pakken is er niet. Drinken voor een ongeboren kind, op jong geluk. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement