Volledig scherm
Kimm Heesters voor café Noir, straks alleen nog NOIR. © Bas Vermeer

Laatste dagen van 'spijbelcafé, na de zomer verder als NOIR

Di 26 juni: Nog een laatste week en dan waait er een frisse wind door café Noir, waar de tijd al meer dan dertig jaar heeft stilgestaan. Na de zomer gaat het nieuwe NOIR open, het café komt in handen van Kimm Heesters (39). 

,,Net als heel veel mensen ken ik Noir van vroeger", vertelt Heesters. ,,Het niet naar school gaan, het spijbelen. En van de legendarische tostisaus, de maker van die saus wil ik binnenkort eens aanspreken."

'Droompand'

De Tilburgse wilde al langer een eigen horecazaak. Ze had acht jaar een eigen bedrijf, een online winkel in ondermode. ,,Het ging heel goed, maar na acht jaar achter de computer zitten, was ik toe aan iets nieuws. Ik kom uit de horeca, miste dat heel erg."

Drie jaar geleden zag ze dat Noir -  haar 'droompand' - te koop stond. ,,Toen ben ik daar gaan praten, maar de vraagprijs kon ik niet in mijn eentje opbrengen." Ze probeerde café Noir met een andere ondernemer over te kopen, maar ook dat bleek geen haalbare kaart. 

Ondertussen nam horecaondernemer Rien van Linschoten de exploitatie over, hij wilde er met de Mannen van Spraakwater een 'streetfood-achtig restaurant' beginnen. Het bleek er niet de geschikte locatie voor te zijn, maar Van Linschoten kocht het pand toch uit nostalgie. In mei gaf de ondernemer aan op zoek te zijn naar een creatieve uitbater. Via via kwam hij bij Heesters terecht. Ze lacht. ,,Eigenlijk kwam het dus onverwachts weer op mijn pad, soms leiden meerdere wegen naar Rome." 

Verrassing

Quote

De invulling wordt nog een hele dikke grote verrassing

Kimm Heesters

Grappig genoeg komt ze op nagenoeg dezelfde locatie terug als waar haar horecaleven begon. Als 15-jarige startte ze als afwasser bij Majesteit, om de hoek aan het Radiopleintje. ,,Het plein is zo leuk geworden met alle horecazaken. Dat had je destijds niet kunnen voorspellen."

Het nieuwe café Noir wordt een koffie-, lunch - en borrelbar en heet straks kortweg 'NOIR' ,,De invulling wordt nog een hele dikke grote verrassing. Er moet veel gebeuren, in 30 jaar tijd is er weinig aan het interieur gedaan. Het café heeft een heel fijne achtertuin, binnen zijn er allemaal leuke elementen waar mooie anekdotes bij horen." 

Aankomende vrijdag is er sleuteloverdracht, vanaf 17 uur kan iedereen een borrel komen drinken om afscheid te nemen van het oude Noir. De hele omzet van die dag gaat naar Swim To Fight Cancer. Na de zomer gaat de nieuwe zaak open.