Volledig scherm
Piet Gommers, met rollator, deed eerder zijn beklag over de liften. © Beeld Werkt

Liftenprobleem Pieter Vreedeplein aangepakt: werk start deze week en duurt een half jaar

Di 29 mei: Nog een half jaar en dan is het liftenprobleem van het Pieter Vreedeplein (hopelijk) opgelost. Later deze week wordt de eerste van de drie liften vervangen, in de maanden erna volgen de andere twee.

In totaal neemt de hele operatie een half jaar in beslag. Als alles goed gaat is de rechterlift - die deze week wordt aangepakt - op 19 juli vervangen. Van 20 augustus tot tot 4 oktober gaat de linkerlift op de schop en van 5 oktober tot 21 november de middelste. 

Tijdens het werk zijn in de parkeergarage enkele parkeervakken op verdieping -3 tijdelijk niet beschikbaar. Daar worden materialen opgeslagen. 

Klachten

Over de drie liften - in de centrale hal waar Decathlon en de Plus zijn gevestigd - wordt al langere tijd geklaagd. Eentje is al maanden buiten bedrijf. Daar werd het binnenwerk grondig vernield, vermoedelijk door stappubliek.

Hoewel verschillende mensen hun beklag over de liften deden, viel het volgens de brandweer met het aantal keer uitrukken wel mee. Bij de ondernemers rond de centrale hal van het Vreedeplein wordt er verschillend over gedacht. De één heeft er geen last van, de ander juist wel. Bij Intersport - al zes jaar aan het Vreedeplein - zit het hoog. ,,Eén groot drama", liet bedrijfsleider Bas Rombouts eerder al weten. ,,Vijf van de zeven dagen werken ze niet goed. Dit duurt al jaren, een oplossing blijft uit."

Recent noemde ook het college van B en W de situatie frustrerend. 'In verband met het uitgebreide eisenpakket heeft de aanpak enige tijd geduurd', liet een woordvoerster weten. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement