Trizin (midden, met zak brood) neemt de ganzen mee: hij praat er liefdevol tegen, loodst ze met zachtaardige hand naar de trailer. ,,Op het ganzenparadijs hebben we nu een paar honderd ganzen, daar hebben ze alle rust.”
Volledig scherm
PREMIUM
Trizin (midden, met zak brood) neemt de ganzen mee: hij praat er liefdevol tegen, loodst ze met zachtaardige hand naar de trailer. ,,Op het ganzenparadijs hebben we nu een paar honderd ganzen, daar hebben ze alle rust.” © Jan van Eijndhoven

Luid gakkend afscheid van de Piushaven: ganzenkolonie met ‘fluisteraar’ naar Ganzenparadijs

VideoMa 9 mrt: Luid gakkend volgen de ganzen de aimabele reus. Vanuit Drenthe is ‘ganzenfluisteraar’ Chögyal Trizin naar de Tilburgse Piushaven afgereisd om zich over de beesten te ontfermen. Een deel van de buurt is de dieren beu: vanwege het lawaai dat ze maken, de poep die ze achterlaten. Dus gaan ze naar het ganzenparadijs.

De kolonie ganzen die een jaar geleden aan de haven neerstreek, en niet van zins was om te vertrekken, werd op maandagmiddag bij elkaar gescharreld door Hofganzen Ganzenbescherming Nederland en naar Drenthe overgebracht. 

Het vangen was zo gebeurd: met een paar hekken en een zak brood. ,,Ze zijn heel tam, echt heel tam”, zegt Chögyal Trizin van het ganzen-opvangcentrum van Stiching Akka’s Ganzenparadijs.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.