Nee, zwevende amuses worden niet thuisbezorgd, maar chefkok Paul Kappé staat dus wel in de keuken van Monarh. Uniek: het sterrestaurant gaat thuisbezorgen.
Volledig scherm
Nee, zwevende amuses worden niet thuisbezorgd, maar chefkok Paul Kappé staat dus wel in de keuken van Monarh. Uniek: het sterrestaurant gaat thuisbezorgen. © BeeldWerkt

McDonald's is dicht, sterrestaurant Monarh gaat thuisbezorgen

Ma 16 mrt:  Acht woorden waarvan ik dacht dat ik ze nooit zou schrijven: de McDonald's is dicht, sterrestaurant Monarh gaat thuisbezorgen. Jazeker: bij het Tilburgse sterrestaurant hebben ze zin om door te gaan, om te experimenteren. 

Testjes uit de Monarh-keuken. Quarantaine was nog nooit zo luxe.
Volledig scherm
Testjes uit de Monarh-keuken. Quarantaine was nog nooit zo luxe. © Monarh

Quarantaine was nog nooit zo luxe. Ook de fine fleur van het restaurantwezen wil gewoon door. Bij Monarh hebben ze geen zin om thuis duimen te draaien. Daarnaast houden ze door thuis te bezorgen binding met de gasten.

,,We zitten niet graag stil”, zegt Danny Kovacevic, eigenaar van Monarh. ,,Al draaien we nu natuurlijk met veel minder mensen, we gunnen al onze medewerkers rust.”

Het restaurant kreeg twee jaar geleden een Michelinster, als eerste restaurant van Tilburg. Kovacevic: ,,Het is natuurlijk niet de echte Michelinster-ervaring, dan gaat het namelijk ook om de ambiance en de service. Maar het eten krijgen we wel op ons niveau.”

Experimenteren

Quote

We zijn heel benieuwd hoe dit gaat lopen

Danny Kovacevic, Monarh

Bij het restaurant werd er vandaag de hele dag geëxperimenteerd. ,,Of de krokantjes krokant blijven, de temperaturen op orde zijn, hoe we voorkoelen en verwarmen. En of het eten lang genoeg goed is.” Het is toch best wel spannend: want het is een heel andere tak van sport. ,,We zijn heel benieuwd hoe dit gaat lopen.” 

Zoals het er nu naar uitziet, gaat Monarh van dinsdag tot en met zaterdag bezorgen. Tussen 15.00 en 21.30 uur. Maar dat kan nog veranderen. Het restaurant maakt later op de social media en website de details bekend. Overigens zijn veel meer Tilburgse horecazaken aan het thuisbezorgen. Voor het eerst. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.