Volledig scherm
Het drijvende terras is helemaal vanuit Hardenberg - een plaatsje boven Almelo - over het water naar Tilburg vervoerd. © Beeld Werkt

Met sleepboot en al: drijvend terras meert in de Piushaven aan

Vrij 24 mei: Halen andere horecaondernemers 's morgens de sloten van hun terras, bij de voormalige kappersboot in de Piushaven komt het terras met sleepboot en al aandrijven. Niet bepaald een alledaags gezicht.

Het drijvend terras komt naast Boot 013 te liggen, de horecagelegenheid die recent in de opgeknapte kappersboot de deuren opende. Het terras is helemaal vanuit Hardenberg - een plaatsje boven Almelo - over het water naar Tilburg vervoerd, vertelt Boot 013-eigenaar Rob Ammersdorffer. ,,Toch wel apart.”

Flinke jongen

Volledig scherm
Het drijvend terras werd met een duw- en sleepboot vervoerd. © Beeld Werkt

Het is een flinke jongen: 180 vierkante meter en er kunnen straks zo'n 125 mensen op drinken of dineren. En een duik nemen? Daar is Ammersdorffer nog niet helemaal over uit. De ondernemer verwacht in ieder geval dat het terras eind volgende maand in gebruik genomen kan worden. Het terras wordt nog ingericht, krijgt windschermen. 

Overigens speelt Ammersdorffer nog met een tweede idee voor een apart terras: bovenop Boot 013. ,,Maar daar denken we volgend jaar pas over na. Aan dit terras hebben we voorlopig de handen vol.”

  1. Mogelijk oplossing voor stapels kunstgras bij Tuf Recycling in Dongen, bedrijf werd bedreigd voor verwoestende brand
    PREMIUM

    Mogelijk oplossing voor stapels kunstgras bij Tuf Recycling in Dongen, bedrijf werd bedreigd voor verwoesten­de brand

    DONGEN - Tuf Recycling werd voor de verwoestende brand in oktober vorig jaar meerdere keren bedreigd. Dat blijkt uit informatie die de politie maandagavond naar buiten heeft gebracht. Het Rotterdamse Advanced Sports Installations & Recycling (ASIE) is inmiddels in beeld om de problemen bij de omstreden Dongense kunstgrasverwerker op te lossen. De gemeente Dongen staat in principe welwillend tegenover dit voornemen.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.