Volledig scherm
Het drijvende terras is helemaal vanuit Hardenberg - een plaatsje boven Almelo - over het water naar Tilburg vervoerd. © Beeld Werkt

Met sleepboot en al: drijvend terras meert in de Piushaven aan

Vrij 24 mei: Halen andere horecaondernemers 's morgens de sloten van hun terras, bij de voormalige kappersboot in de Piushaven komt het terras met sleepboot en al aandrijven. Niet bepaald een alledaags gezicht.

Het drijvend terras komt naast Boot 013 te liggen, de horecagelegenheid die recent in de opgeknapte kappersboot de deuren opende. Het terras is helemaal vanuit Hardenberg - een plaatsje boven Almelo - over het water naar Tilburg vervoerd, vertelt Boot 013-eigenaar Rob Ammersdorffer. ,,Toch wel apart.”

Flinke jongen

Volledig scherm
Het drijvend terras werd met een duw- en sleepboot vervoerd. © Beeld Werkt

Het is een flinke jongen: 180 vierkante meter en er kunnen straks zo'n 125 mensen op drinken of dineren. En een duik nemen? Daar is Ammersdorffer nog niet helemaal over uit. De ondernemer verwacht in ieder geval dat het terras eind volgende maand in gebruik genomen kan worden. Het terras wordt nog ingericht, krijgt windschermen. 

Overigens speelt Ammersdorffer nog met een tweede idee voor een apart terras: bovenop Boot 013. ,,Maar daar denken we volgend jaar pas over na. Aan dit terras hebben we voorlopig de handen vol.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.

Poll

Vuurwerk in Tilburg, welk scenario kiest u?

Vuurwerk in Tilburg, welk scenario kiest u?

  • Een centrale vuurwerkshow, alleen in het gebied daaromheen een verbod. (10%)
  • Een centrale vuurwerkshow, een vuurwerkverbod in de hele stad. (37%)
  • Vuurwerkshows op meerdere plekken in de stad, verder overal een vuurwerkverbod. (31%)
  • Doorgaan op bestaande weg: vuurwerk mag overal, behalve in enkele vuurwerkvrije zones. (22%)
139 stemmen