Volledig scherm
Bierfestival Mout in Nijmegen. Dit weekend strijkt het festival in het Spoorpark neer. © Elske Nissen

Mout strijkt als eerste bierfestival in Spoorpark neer: weekend vol bier en optredens

Vrij 2 aug: Al vijf jaar timmert bierfestival Mout aan de weg met zomerse festivals in Nederlandse steden. Dit jaar is Tilburg voor het eerst aan de beurt: de eerste editie van Mout in het Spoorpark duurt het hele weekeinde.

Twaalf artiesten, dertien brouwerijen, proeverijen onder leiding van internationaal biersommelier Arvid Bergström, foodtrucks, een kinderprogramma en bier. Het Spoorpark verandert vandaag een weekend lang in een ‘bierwalhalla’ tijdens Mout.

Quote

We hadden op iets meer brouwerij­en gehoopt, maar voor een eerste Tilburgse editie is het prima zo

Maurice Vogels

Het bierfestival timmert al bijna vijf jaar aan de weg met zomerse bierfestivals in Nijmegen, Arnhem en Enschede en strijkt nu voor het eerst in Tilburg neer. Dertien brouwerijen doen mee, waaronder drie uit Tilburg en omgeving. ,,We hadden op iets meer brouwerijen gehoopt, maar voor een eerste Tilburgse editie is het prima zo”, zegt Maurice Vogels van Mout.

Tijdens de drie dagen staat kwaliteitsbier centraal en krijgen microbrouwers een podium. Daarnaast is er een internationaal muziekprogramma vol boogie, bluegrass en blues. Er komen foodtrucks te staan en er is een spelletjeshoek voor kinderen.

Gratis toegankelijk

Biersommelier Arvid Bergström zoekt in zijn proeverijen bijzondere combinaties tussen bier en eten (denk aan kaas, chocolade en vlees). Maurice Vogels: ,,Hij laat mensen leuke, vooral lekkere combinaties proeven en geeft je meer informatie over hoe je nu echt bier moet proeven.”

Het bierfestival is gratis toegankelijk. Wie een speciaalbiertjes wil proeven bij de brouwerijen dient in het bezit te zijn van een Mout-bierglas. Een Mout-bierglas kost vijf euro (inclusief programmaboekje) en is te gebruiken op elke editie van Mout Bierfestival. ,,Mocht je alleen het festival willen bezoeken en niet zo’n speciaalbier drinker zijn, dan kan je ook zonder Mout-bierglas aan de centrale bar drinken halen.”

Mout vindt plaats op 2, 3 en 4 augustus. Vrijdag 16:00 - 23:00, zaterdag 13:00 – 23:00 en zondag 13:00 -21:00. Overigens is op zaterdag ook het openingsfeestje van het T-Huis in het Spoorpark. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.