Volledig scherm
Doncurado is nu open onder de naam Club Jolie © Bas Vermeer

Na Spanje nu de hele wereld: Club Jolie (voorheen Doncurado) open

Vrij 8 mrt: Thaise lamstoofpot, ceviche en Amerikaanse hotdogs. Samen met de naam Doncurado is het concept van het voormalige Spaanse restaurant aan de Piushaven totaal veranderd. De horecagelegenheid is nu open onder de naam Club Jolie. 

Volledig scherm
Doncurado is nu open onder de naam Club Jolie © Bas Vermeer

Samen met chefkoks Marvin Groeneveld en Rick van Zundert bewandelt eigenaar Onno Jansen een nieuwe weg. Van de Franse en Spaanse keuken tot aan de Surinaamse en Japanse. Om nog even bij het menu te blijven: er staat saoto op (traditionele Surinaamse bouillon) evenals huisgemaakte gehaktballen (‘oer-Hollands’) en plankjes ‘oldschool Doncurado’ (olijven, jamon iberico). ,,Een reis door de wereld.”

Hergeboorte

Doncurado was iets langer dan een maand dicht voor de verbouwing. Na zes jaar was het tijd voor een hergeboorte, vonden de drie mannen. Mensen kunnen gewoon een voor-, hoofd- en nagerecht krijgen, maar er is ook een aparte streetfood-kaart voor bijvoorbeeld bij de borrel. Dan krijg je het eten in een bananenblad, gestoomd of  uit het vuistje. Op alle manieren opgediend, behalve op een bord. 

Volledig scherm
Onno Jansen en zijn dochter. Het restaurant draagt nu haar tweede naam. © Bas Vermeer

Binnen is het restaurant gemoderniseerd. Het Spaanse smoelwerk is weg, er zijn allerlei zithoekjes. In neon prijkt ‘Be Jolie’ aan de muur. ,,Een beetje rauw, divers, vernieuwend, net als de stad”, aldus Jansen. Jolie is Frans voor blij en vrolijk, maar ook de tweede naam van zijn dochtertje.

Nog een nieuwigheid: een brunchclub op de zondagochtend en op de vrijdagavond kan er voortaan ook worden gedanst. ,,Voor de mensen die geen zin hebben om nog het drukke centrum in te gaan en juist lekker willen blijven hangen.” Iedere vrijdag van 22.00 tot 02.00 uur komt er een DJ draaien. Geen harde (house)muziek maar ‘lounge en chill music’. 

  1. Willem II - Ajax is al uitverkocht; Willem II - Fortuna bijna

    Willem II - Ajax is al uitver­kocht; Willem II - Fortuna bijna

    Ook bij de eerstvolgende thuiswedstrijd verwacht Willem II een vol stadion; dat is op zaterdag 30 maart (18.30 uur) tegen Fortuna Sittard. Voor dat duel zijn nog enkele honderden kaartjes beschikbaar. De Tricolores zijn na een moeizame seizoensstart inmiddels behoorlijk op dreef. Ze bereikten de bekerfinale en zijn na de uitzege bij Feyenoord (2-3) in het linkerrijtje van de eredivisie beland. Daardoor strijdt de ploeg van Adrie Koster op twee fronten voor een ticket voor Europees voetbal.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.