Volledig scherm
Station Tilburg © Persbureau van Eijndhoven

Na vier jaar wachten weer toiletten op station Tilburg

Di 10 juli: Na jaren wachten is het moment daar; de treinreiziger kan vanaf 20 juli eindelijk weer van de 'normale' toiletten op station Tilburg gebruikmaken. Vier jaar na dato keren de openbare toiletten weer terug op het centraal station.

De toiletten op de perrons werden in 2014 voor de grote stationsverbouwing afgesloten. Het was de bedoeling om ze medio 2016 op een andere locatie weer in gebruik te nemen. Maar het liep allemaal anders.

Verbouwing

Het verbouwen van het station onder het monumentale kroepoekdak bleek (heel) veel ingewikkelder dan verwacht. De toiletten wisselden bijvoorbeeld al van plaats omdat er meer wapening in het beton zat dan voorzien. 

Er werd besloten om die dan maar op een andere plaats te realiseren: niet in de oude stationshal, maar in het achterste gedeelte waar eens het grenswisselkantoor zat. Ondertussen konden mensen naar de wc bij restaurant Breexz. 

70 cent

Spoorbeheerder ProRail meldt nu dat de toiletten bijna klaar zijn: aanstaande donderdag worden ze overgedragen. De nieuwe beheerder Sanifair heeft dan nog een week nodig voor de afbouw. 

Het station telt straks 3 damestoiletten, twee voor heren plus drie urinoirs en een twee toiletten voor mindervaliden. Een toiletbezoek kost in de toekomst 70 eurocent.