Volledig scherm
PREMIUM
De glazen entreekap en de luifels worden van de Katterug verwijderd. © Stephan Jongerius

Nieuwe entree Emma: glazen kap en luifels maken plaats voor balkon en hoge puien

TILBURG - Een nieuwe entree voor de Emmapassage als onderdeel van een nieuw uiterlijk van de winkels onder de Katterug. Glazen kap en luifels maken plaats voor een balkon en hoge puien. Een groot, maar sober kunstwerk markeert ‘Emma’ straks vanuit de Heuvelstraat. 

De Katterug: weinig Tilburgers zien deze plompe verschijning van Broek & Bakema - een poging in de zestiger jaren om een nieuwe stedelijke ruimte te creëren - als een sieraad voor hun stad. Omroep Brabant bestempelde de flat na een onderzoekje als lelijkste plek van Brabant. En in een reisgids langs 's lands treurplekken kreeg die recent nog een bijzondere vermelding.    

  1. Week na een ‘cursus alcohol en geweld’ slaat P. hotelportier in elkaar: ‘ik had echt veel gedronken’
    PREMIUM

    Week na een ‘cursus alcohol en geweld’ slaat P. hotelpor­tier in elkaar: ‘ik had echt veel gedronken’

    TILBURG - Een week nadat de verdachte een cursus van justitie over de combinatie alcohol en geweld heeft gevolgd, gaat het weer fout. Eind 2017 slaat S.P. (24) samen met een vriend de bewaker van het City Hotel in Tilburg helemaal in elkaar. Of de verdachte dan niets heeft geleerd, wil de politierechter in Breda weten. ,,Ik kan me echt niets herinneren van die avond. Ik had echt heel veel gedronken.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.