Volledig scherm
De voorgevel van het nieuwe Midi-complex lijkt sterk op die van het oorspronkelijke. © Vogels Bouwmanagement

Nieuwe Midi mikt op internationals

TILBURG - In het nieuwe Midi-complex aan de Heuvel in Tilburg komen waarschijnlijk buitenlandse studenten en expats. De 67 appartementjes worden naar verwachting in mei opgeleverd, juist in de periode van nieuwe aanmeldingen. 

Eigenaar René van den Berg is in onderhandeling met een partij die de appartementen van 35 vierkante meter groot gemeubileerd voor die doelgroep wil gaan aanbieden. 

De commerciële plint eronder - circa 650 m2 meter - wordt waarschijnlijk een lastiger karwei. ,,We kunnen die in units verhuren of als geheel. De bestemming is erg ruim, dus we gaan rustig bekijken wat en wie we er graag in willen hebben", aldus Van den Berg. 

Volledig scherm
De zijgevel van het nieuwe Midi aan het Panhuijsenpad. © Vogels Bouwmanagement

Nijpend tekort bij begin nieuwe studiejaar 

Tilburg kent vooral aan het begin van een nieuw studiejaar een nijpend tekort aan huisvesting voor vooral buitenlandse studenten. Terwijl de nieuwkomers uit eigen land al even stabiel blijven in aantal, neemt het aantal internationals nog flink toe. Deze groep wordt in studentenpanden nogal eens geweerd. 

Om die nood te lenigen onderhoudt de gemeente intensief contact met de International Housing Office van Tilburg University, zo blijkt uit de beantwoording van vragen van CDA-raadslid Ton Gimbrère. Recent is gemeentelijke huisvesting boven De Pollepel aangeboden als woonruimte voor een zestal studenten. De universiteit biedt zelf voor het eerst op de campus (tijdelijke) huisvesting aan voor 89 studenten.

Duizendtal nieuwe studentenwoningen

Voor de middellange termijn is de gemeente in overleg met partijen voor nieuwe huisvesting voor een duizendtal studenten. Die zijn gepland in het gebied tussen de campus en de Spoorzone. Het Brabants Dagblad berichtte daar al eerder over.  

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.

Poll

Vuurwerk in Tilburg, welk scenario kiest u?

Vuurwerk in Tilburg, welk scenario kiest u?

  • Een centrale vuurwerkshow, alleen in het gebied daaromheen een verbod. (6%)
  • Een centrale vuurwerkshow, een vuurwerkverbod in de hele stad. (34%)
  • Vuurwerkshows op meerdere plekken in de stad, verder overal een vuurwerkverbod. (33%)
  • Doorgaan op bestaande weg: vuurwerk mag overal, behalve in enkele vuurwerkvrije zones. (27%)
1035 stemmen