Volledig scherm
'Elf-elf' op het Willemsplein vorig jaar. © BeeldWerkt

Nieuwe opzet‘Elf-elf’ in Tilburg: dit jaar een festival in de Stadhuisstraat

Di 7 nov: Kruikenstad viert 'Elf-elf' dit jaar op een andere manier: er is geen evenement op het Willemsplein, maar de Stadhuisstraat wordt tot festivalterrein omgebouwd. Daar viert men zaterdag (11-11) de aftrap van het Tilburgse carnaval.  

De Tilburgse carnavalsstichting verhuist vanwege de vergroening van het stadshart, een operatie waar het Willemsplein ook deel van uitmaakt. Op de nieuwe locatie kiest de stichting voor het eerst voor een 'festival-opzet'. De Stadhuisstraat wordt voor het festival overdekt. 

Pubquiz

In en rondom de Kruikenkroegen van het stapstraatje kunnen carnavalsvierders voor allerlei activiteiten terecht. Zoals een bingo, een pubquiz, tonpraoten en een biercantus. Voor de allerjongste Kruiken is er een tot 'knutselparadijs' omgebouwd café. 

Het belangrijkste van Elf-elf blijft de onthulling van de nieuwe Prins van Kruikenstad. Hij zal aan het begin van de avond op 'spectaculaire wijze' worden gepresenteerd aan alle Kruiken en Kruikinnen. Ook zijn Adjudant en Raad van Elf worden bekendgemaakt.  

Dag lang

'Elf-elf' valt dit jaar op een zaterdag en duurt daarom extra lang: van 14.11 tot 23.59 uur. Op vertoon van een stadsembleem - á 3,50 euro - is het festivalterrein te betreden.  De emblemen worden verkocht bij Klein Café Van Horen Zeggen in de Stadhuisstraat en Café Stoffel op de korte Heuvel. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement