Volledig scherm
Jantien Streng in haar nieuwe zaak aan de Heuvelstraat. Morgen voor het eerst open. © Jan van Eijndhoven

Nieuwe TIEN telt drie verdiepingen: ‘Ik had niet verwacht dat het zo goed zou lopen’

Vrij 5 juli: Terwijl ketens sneuvelen, doet een groep jonge, creatieve ondernemers het in de Tilburgse binnenstad goed. Neem conceptstore TIEN: vier jaar geleden begonnen aan de Nieuwlandstraat opent Jantien Streng nu een nieuwe, veel grotere zaak aan de Heuvelstraat 104. 

Het is een dag voor opening, binnen bij de zaak aan de Heuvelstraat wordt er nog flink ingericht. Vier jaar terug startte Jantien Streng (32) met de conceptstore aan het dwaalgebied in een ruimte van 60 vierkante meter. TIEN groeide er uit haar jasje. 

Rap tempo

Het nieuwe TIEN telt drie verdiepingen van ieder 80 vierkante meter. De begane grond is de winkel, de eerste verdieping wordt eind dit jaar ingevuld. ,,Met iets dat binnen het concept past, waarschijnlijk met beauty gerelateerde producten”, vertelt Jantien. Op de tweede verdieping zit haar kantoor. ,,En daar kan ik me straks meer op de webshop focussen.”

TIEN groeide in rap tempo, met haarzelf erbij telt de zaak zes werknemers. Of ze het ooit verwacht had? ,,Nee, nee, no way. Het leek me leuk om van de winkel te leven, ik had niet verwacht dat het zo goed zou gaan lopen.” 

Quote

Kids Love Sneakers is mijn voorbeeld, daar zeiden ze dat ik ervoor moest gaan

Jantien Streng

Meer jonge ondernemers om haar heen doen het goed. Ze wijst op Le Flux en Stuen, twee andere winkels opgezet door jonge stadsgenoten. ,,En Kids Love Sneakers is mijn voorbeeld, daar zeiden ze dat ik ervoor moest gaan.” De sneakerwinkel begon in een kleine zaak aan het Radiopleintje en zit nu in een prominent hoekpand aan de Heuvelstraat. 

Jantien is blij met de nieuwe plek. ,,Naast mij komt Simon Lévelt te zitten, hier tegenover Dille & Kamille en Quatta. Het wordt een leuke hoek zo.”

Zaterdag is TIEN voor het eerst open op het nieuwe adres. 

 1. Mobiele daklozenopvang van Joshua gestolen in Tilburg: ‘Het wordt koud, ik hoop dat je hem terugbrengt’
  PREMIUM

  Mobiele daklozenop­vang van Joshua gestolen in Tilburg: ‘Het wordt koud, ik hoop dat je hem terug­brengt’

  TILBURG - De caravan die Tilburger Joshua Campbell (38) jaarlijks neerzet voor daklozen in de Nimrodstraat in Tilburg is dinsdag verdwenen. Tijdens de koude nachten legt de Tilburger, die zelf ook een tijd op straat sliep, brood en dekens erin voor mensen die dat hard nodig hebben. ,,Maar een vriend belde mij gisteren om te vertellen dat hij er iemand mee weg zag rijden.”
 2. ‘Ode aan de Kelderklasse’: Voetballen voor de pinten, niet de punten
  PREMIUM

  ‘Ode aan de Kelderklas­se’: Voetballen voor de pinten, niet de punten

  TILBURG- De geur van het slechte, omgeploegde gras op veld 6 bij de plaatselijke voetbalclub. Het achteraf-veldje waar 22 voetballers spelen voor de drie punten, of drie pinten. Er staan kippen langs het veld, de trainer geeft aanwijzingen, zonder effect, en presteren in de derde helft is net zo belangrijk als de wedstrijd zelf. Herkenbaar voor spelers in de onderste regionen van het amateurvoetbal: de Kelderklasse.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.