Volledig scherm
Voorheen La Belle Epoque, rond september BLYF. © Bas Vermeer

Nieuwkomer dwaalgebied: eetwinkel BLYF

Di 5 juni: 'De eerste echte eetwinkel van Tilburg', zo noemt de nieuwste loot van het dwaalgebied zich. BLYF is de naam en de zaak strijkt neer aan de Tuinstraat 89, waar tot voor kort La Belle Epoque was gevestigd. 

,,Mooie producten, hoge kwaliteit, lekker om mee naar huis te nemen", zegt Pleun Verhaaren van BLYF. ,,Daar draait het bij ons om." Mensen kunnen er een broodje eten of koffie drinken en daarnaast verse kant-en-klaar maaltijden afhalen. 

,,Een lekkere couscoussalade of Niçoise, maar ook stamppot of stoofvlees in de winter bijvoorbeeld. Die kun je dan thuis opwarmen of wij doen dat ter plekke." 

Brabants

Volledig scherm
BLYF © BLYF

In de schappen van de winkel ligt straks een speciaal assortiment met drankjes, sauzen, soepen, chocola en chips. ,,Allemaal van merken die je niet in de supermarkt aantreft."

Met BLYF willen de ondernemers tegen de stroom in, vertelt Verhaaren. ,,Het hoeft allemaal niet zo hip, het moet lekker zijn. Bij ons kun je straks wellicht ook wel een quinoasalade krijgen, maar we willen vooral terug naar de basis. Lekker op zijn Brabants."

BLYF is een Tilburgse familiebedrijf. Vandaar dat de eerste vestiging in de Tuinstraat neerstrijkt. Die gaat zo rond september open. Vlak daarna wordt ook de eerste vestiging in Breda geopend. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement