Volledig scherm
Zita en Angelique. © Bas Vermeer

Nieuwkomers Dwaalgebied: Leermakers & Van Dijck open

Di 7 aug: Leermakers & Van Dijck. Het bekt lekker én is de meer dan toepasselijke naam van een nieuwe winkel in het Dwaalgebied: een leeratelier met kapper. De nieuwe onderneming van Angelique Leermakers en Zita van Dijck. 

Het winkeltje aan de Nieuwlandstraat (waar voorheen Eindeloos was gevestigd) is sinds vandaag open. Er liggen zelfgemaakte tassen van Leermakers, accessoires van leer, vintage tassen en Van Dijck knipt, verft en is creatief bezig met kapsels. ,,Een grappige, stoere winkel met atelier en werkplaats", vertellen ze. 

Tweetal

Volledig scherm
Leermakers & Van Dijck. © Bas Vermeer

De twee zijn er straks meestal tegelijkertijd aan het werk. De kapperstoel staat in de zaak, klanten moeten door het leeratelier om hun haar te laten wassen. Leermakers zit al tien jaar in het vak en maakt tassen, schorten, accessoires en armbanden van leer. Wie binnenloopt, kan haar aan het werk zien. Ze glimlacht: ,,En ja, dat van de achternaam is toeval." Ze werkt veel op verzoek: zo maakte ze voor een weduwe van de jas van haar overleden man een tas. 

Van Dijck is al 20 jaar als kapper actief in het Dwaalgebied. Ze heeft bij Faz en Kinky gewerkt, maakte deel uit van Knus en Knapper (de winkel die om de hoek aan de Tuinstraat was gevestigd). De nieuwe winkel aan de Nieuwlandstraat heeft daar wel iets van weg. Van Dijck: ,,Al is dit een upgrade." 

De twee kennen elkaar van het ondernemen, hebben een gedeelde liefde voor vintage tassen. Voor Leermakers is het de eerste, eigen winkel. ,,Het is heel spannend, maar op een leuke manier spannend."

De winkel is van dinsdag tot en met vrijdag van 10 tot 18 uur open, op zaterdag tot 17 uur. 

Volledig scherm
Leermakers & Van Dijck. © Bas Vermeer
Volledig scherm
Leermakers & Van Dijck. © Bas Vermeer