Volledig scherm
Parkeren aan de Jan Aartestraat. © Jan van Eijndhoven

Nog even over die 'rare' groepjes verkeersborden: zo zit het

Do 7 juni: Verkeersborden helpen om het verkeer in de stad in goede banen te leiden. Meestal is de situatie wel duidelijk, al telt Tilburg ook  grappige uitzonderingen zagen we gisterenMaar hoe zit de vork nu in de steel? 

De foto met de blauwe parkeerborden werd genomen in Hoogvenne. En ja, beaamt een woordvoerder van de gemeente Tilburg, heel duidelijk is de bebording niet. Op het gemeentehuis komen meer klachten binnen over vergelijkbare situaties. 

Daar blijkt een reden voor. ,,We zijn in de stad bezig met het vervangen van de parkeerautomaten. De aannemer plaatst eerst de nieuwe automaten, met bebording. Pas daarna gaan de oude weg. Er gaan nog heel veel borden verdwijnen, dat is in de Jan Aartestraat overigens net gebeurd."

Die andere dan: uit de Capucijnenstraat in de wijk Korvel. Mag u hier met de auto rechtsaf slaan?

Volledig scherm
Borden aan de Capucijnenstraat. © Bas Vermeer

Nee, dat mag niet. Tenminste op het blauwe bord met de witte pijl afgaand. Maar het derde verkeersbord, met de twee zwarte pijlen naar links en rechts, geeft wat anders aan. Ja, maar daar is een verklaring voor volgens de gemeentewoordvoerder. Even goed opletten: het bovenste bord geeft aan dat het een fietsstraat is. Het is geen gebodsbord, het waarschuwt alleen. De twee borden die eronder hangen geven nogmaals aan: fietsstraat, in twee richtingen dus.

Het vierde bord - blauw met witte pijl - is wél een officieel gebodsbord: eenrichtingsverkeer, naar links. Met uitzondering van fietsers, geeft het onderbord aan, dat dus bij dít bord hoort. ,,Ja het is wel verwarrend", erkent de gemeentewoordvoerder. ,,Hoe minder borden, hoe beter." 

Hoe dit geval op te lossen? Met een lach: ,,Door er borden bij te hangen om het uit te leggen." 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement