Volledig scherm
De cijfers voor Tilburg. © BDP

Of Tilburgers trotser zijn? Volgens dit onderzoek wel

Ma 4 nov: ‘Vijf jaar geleden vertelde je op feestjes nog schoorvoetend ‘Ik kom uit Tilburg’. Nu het tegenovergestelde.’ Dat gevoel hebben wel meer Tilburgers, volgens een onderzoek van BDP is het ook echt gemeten. Wilde in 2014 60 procent van de mensen in de stad blijven wonen, nu is dat driekwart van de inwoners. 

En een op de vijf Tilburgers wil bij een eventuele verhuizing in het stadshart wonen. Daarmee is de ‘wonen in het centrum’- wens het hoogste van de vijf grote Brabantse steden (naast Tilburg zijn dat Breda, Eindhoven, Helmond en Den Bosch). 

Dat laat de Brabantstadstudie zien, een studie naar de woonontwikkelingen in de vijf grote Brabantse steden. Gebiedsontwikkelaar BPD (Bouwfonds Property Development) en de Rabobank onderzochten de woonwensen van de inwoners in 2014 en 2018/2019.  

Rapportcijfer

Aan het rapportcijfer valt nog wel te schaven. Inwoners van Eindhoven en Tilburg gaven de stad een 7,6. Breda en Den Bosch kregen een 8,1. Overigens wil in Eindhoven 73 procent van de mensen in de stad blijven wonen, in Den Bosch en Breda gaat dat respectievelijk om 83 en 84 procent. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.