Volledig scherm
PREMIUM
De ‘midgetgolfbaan’ ligt er nog steeds. Het ziet er volgens de Tilburgers niet uit, maar volgens de onderzoekers werkt de essentie (het afsluiten van een rijstrook) wel. © Beeld Werkt

Onderzoekers: ‘Sluit één rijbaan van cityring Tilburg af’

Vrij 15 nov: Sluit op meerdere plekken één rijbaan van de cityring af, daardoor gaan de snelheid én het aantal auto's omlaag. Dat advies krijgt de gemeente na onderzoek van Goudappel Coffeng. Het onderzoeksbureau evalueerde de drie proeven die de afgelopen twee jaar op de cityring werden uitgevoerd. 

Quote

Zo geven we ruimte terug aan de binnenstad

Goudappel Coffeng

De cityring wordt veiliger en beter oversteekbaar als één rijstrook wordt afgesloten, concluderen de onderzoekers. Daarvoor hebben ze verschillende plekken op de het oog. 

De Heuvelring ter hoogte van het Heuvelplein, op de Schouwburgring (tussen de Bisschop Zwijssenstraat en Zomerstraat) en op de Noordhoekring rond de oversteek Boomstraat – Korte Schijfstraat. 

Het is dan de bedoeling dat de tweede rijstrook fysiek wordt afgesloten door bijvoorbeeld een nieuwe inrichting van de rijbaan. Met bankjes, parkjes of een andere manier.  ,,Met het terugbrengen van delen van de cityring naar één rijstrook halen we niet zozeer iets weg, maar geven we ruimte terug aan de binnenstad.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.