Niet de held die we verdienen, wél de held die we nu nodig hebben: Lola. Ze maakt quarantaine-kaartjes voor oudere inwoners van Tilburg.
Volledig scherm
Niet de held die we verdienen, wél de held die we nu nodig hebben: Lola. Ze maakt quarantaine-kaartjes voor oudere inwoners van Tilburg. © Quarantaine-kaartjes

Ook Lola (4) maakt quarantaine-kaartjes voor Tilburgse ouderen: ‘Hoe meer, hoe liever’

Do 19 mrt: Een flinke groep ouderen was al eenzaam. Nu ze op hun kamer moeten blijven al helemaal. Kelly van den Bosch zet daarom haar netwerk in om oudere stadsgenoten kaartjes te sturen. De 27-jarige roept Tilburgers op mee te doen. ,,Hoe meer kaartjes, hoe liever.”

Wat het ook is, het is prachtig. Lola maakte deze tekening voor iemand die alleen thuis zit.
Volledig scherm
Wat het ook is, het is prachtig. Lola maakte deze tekening voor iemand die alleen thuis zit. © Quarantaine-kaartjes

,,Een grote groep ouderen kan op dit moment steun gebruiken”, vertelt Van den Bosch. ,,Dan maar op een andere manier: bezoek door de brievenbus.” Zij zorgt voor adressen van eenzame ouderen, die deelt ze aan iedereen die ‘wat liefde’ wil versturen uit. 

De Tilburgse werkt samen met oudere mensen. Ze runt De bovenste plank, een pop up-evenement met tweedehands vintage.  Medio mei stond er eigenlijk GeneratieKloffie in de planning: waarbij een tiental zeventigplussers kleding zou verkopen aan jongere vintage liefhebbers. 

Dan snijdt het mes ook aan twee kanten:  je gaat er eenzaamheid mee tegen en de kopers krijgen het verhaal achter de oude kleding te horen. Iedereen wint.

‘Post-corona’

Over dat evenement denkt ze ‘post-corona’ weer na, nu wil ze vooral voor kaarten zorgen. Ze heeft goed contact met ouderenorganisaties als Stichting Met Je Hart en De Wever. ,,Iedereen die mij mailt of per Facebook aanspreekt, krijgt een adres waar ze een kaartje naartoe kunnen sturen.” De eerste kaartjes zijn al onderweg. 

Meedoen? Spreek Kelly aan op Facebook of mail naar info@debovensteplank.org

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.