DJ's in tijden dat er geen feestjes zijn, Bram van Halteren en Jip Bierkens hebben daarom een thuisdisco op poten gezet. Iedereen kan op de digitale dansvloer aanhaken.
Volledig scherm
DJ's in tijden dat er geen feestjes zijn, Bram van Halteren en Jip Bierkens hebben daarom een thuisdisco op poten gezet. Iedereen kan op de digitale dansvloer aanhaken. © BD

Quarantaine-disco, digitale vrijmibo's en bingo-verbinding vanuit de kroeg: Tilburgers op stap door thuis te blijven

Vrij 20 mrt: Voor veel Tilburgers ligt de saaiste vrijdagavond sinds mensenheugenis in het verschiet. Kroeg- en clubloos thuiszitten. Maar overal in de stad springen grappige alternatieven op. Van digitale vrijmibo’s, bingo-verbindingen met de kroeg tot een thuisdisco. ,,Trek een fles wijn open en doe mee.”

Quote

Ik had verwacht dat vijf mensen en mijn moeder zouden gaan kijken, maar het is ontploft

Jip Bierkens

Jip Bierkens en Bram van Halteren - Tilburgs dj-duo en partners in de liefde -  krijgen vanavond heel Nederland over de vloer. Van Amsterdam, Rotterdam tot Arnhem: iedereen kan gratis meedoen aan de quarantaine-disco. 

De draaitafels en platen staan klaar, alleen ontbreekt vanavond het fysieke publiek. Mensen moeten thuis op de bank maar een fles wijn opentrekken en aanhaken op de digitale dansvloer, is het idee.

,,Ze kunnen verzoekjes aan ons doen, met elkaar praten”, vertelt Bram. Op het programma: afrobeat, disco, R&B en guilty pleasures.  Hun oproep om mee te doen, wordt in rap tempo gedeeld. Jip: ,,Ik had verwacht dat vijf mensen en mijn moeder zouden gaan kijken, maar het is ontploft. Het lijken er veel meer te worden.”

Aparte tijden, aparte oplossingen

Vanuit Tilburg aan de vrijmibo van het bedrijf Knaapen. Aparte tijden, aparte oplossingen.
Volledig scherm
Vanuit Tilburg aan de vrijmibo van het bedrijf Knaapen. Aparte tijden, aparte oplossingen. © Jesse Vermeer

Aparte tijden vragen om aparte oplossingen. Zoals de quarantaine-disco poppen er dit weekend veel verschillende oplossingen voor het uitgaansloze - want: corona - weekend op. Vriendengroepen schakelen over op vrijmibo’s en drankavondjes via Skype, Google Hangouts of soortgelijken. 

Bij Tilburger Max Broekmans ligt het bier al in de koelkast, is de laptop opgeladen. Hij lacht: ,,Ik maak me alleen zorgen dat het helemaal niks wordt, als iedereen wat later op de avond door elkaar gaat blaten. Maar het is grappig om een keer uit te proberen.”   

Wie op vrijdagavond is uitgedanst kan op zaterdagavond - al dan niet met een kater - thuis meedoen aan een pubquiz of aan de toog van de Tilburgse horecazaak Bargús schuiven. Eigenaren Hilke Peters en Steven Keulemans staan gewoon achter de bar, terwijl het publiek thuiszit en via de telefoon de kroeg bezoekt.

Superkneuzige prijzen

Quote

We zitten allemaal in hetzelfde schuitje, maar we laten ons niet kisten

Hilke Peters, Bargús

Volgende week willen ze een bingo-avond op touw zetten. ,,We kijken nog hoe, maar we sturen dan naar iedereen die mee wil doen bingokaarten”, vertelt Hilke. Ze is het decor alvast aan het maken, partner Steven krijgt een hoge hoed op en het confettikanon ligt klaar. 

,,Er zijn superkneuzige prijzen te winnen. De beste kruk aan de bar bij de volgende uitwedstrijd van Willem II bijvoorbeeld of ingelijst behang van de wc’s.”

Ze zegt het er zelf bij: het zal allemaal niet zo professioneel zijn,  het is meer om het optimisme vast te houden en te delen. ,,We zitten allemaal in hetzelfde schuitje, maar we laten ons niet kisten.”

De quarantaine-disco is via de Insta-livestream van Bram van Halteren te bezoeken, vanavond om 21 uur. Bargús zendt ook uit via hun Instagram-pagina (daar volgen ook de instructies). En wie geen zin heeft in een nacht stappen, kan altijd bij musea terecht.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.