Volledig scherm
Mr. Morris met Steef Veldhoen in de open keuken. © Bas Vermeer

Radiopleintje groeit als 'horecaplein': nu ook Mr. Morris open

Ma 26 juni: En weer een nieuwe loot aan het Radiopleintje. In de voormalige snoepwinkel De Soete Inval is juice-, koffie- en lunchbar Mr. Morris geopend. 

door Bas Vermeer

,,Er moeten nog wel een paar puntjes op de i worden gezet", zegt ondernemer Steef Veldhoen. Zo wordt het terras in de achtertuinen van de zaak nog ingericht en moet de zaak zelf iets verder worden aangekleed.  

De snoepwinkel is totaal verbouwd. Binnen kan er 50 man zitten, er is een achtertuin met zo'n 25 zitplaatsen en er zit een klein terras aan de voorkant. Sappen, koffie en lunch voeren de boventoon bij Mr. Morris. Een open keuken, alles wordt ter plekke vers bereid. Zo veel mogelijk biologisch en fairtrade.

Radiopleintje

Volledig scherm
Terras van Mr. Morris. © Bas Vermeer

Wie zes jaar geleden had voorspeld dat het Radiopleintje nog eens een mooi horecaplein zou worden, was waarschijnlijk voor gek verklaard. Het pleintje veranderde in een paar jaar van karakter. In 2013 streken er café Nieuwland en grote Italiaan Happy Italy er neer, met koffiebar Locals en wijnbar Corton in het kielzog. Corton kreeg later een nieuwe naam en eigenaar én gezelschap van Bargús

En er is meer op komst: er strijkt een saladebar neer en café Noir gaat op de schop. Dat pand werd overgenomen door Rien van Linschoten (onder meer bekend van RAW en café Berlijn). 

Te gebeuren

Voor Mr. Morris-ondernemer Veldhoen zijn al die bewegingen in de horeca een reden om in Tilburg een zaak te openen. In Eindhoven zit er sinds twee jaar een zaak aan het Stationsplein. 

,,Ik denk dat er in Tilburg heel veel staat te gebeuren. Brabanders hebben jarenlang een beetje neerbuigend gedaan over Tilburg, heb ik het idee. Misschien heb ik me daar in het verleden ook wel eens schuldig aan gemaakt", liet Veldhoen eerder al weten. ,,Nu voel en zie je overal in de stad dat er leuke dingen gebeuren. Kijk maar naar de Spoorzone, zo'n RAW of EVE. Dat trekt me wel enorm."