Volledig scherm
,,Het wordt creatief maar geen gekkenhuis”, zegt Dirk de Leeuw (met pet). Sindskort is Giel van Schaaijk - eigenaar van restaurant RAK - zijn compagnon. © Jan van Eijndhoven

RAK-man gaat horeca Spoorpark-paviljoen doen: ‘Dit bleek tóch wel echt een heel leuke plek’

Woe 20 nov: Restaurant RAK in de Piushaven loopt als een tierelier, nu hoopt chefkok Giel van Schaaijk datzelfde te gaan doen in het Tilburgse Spoorpark. Hij stapt aan boord van het nieuw te openen T-Huis, wordt de compagnon van ondernemer Dirk de Leeuw. ,,Begin januari gaan we open.”

Quote

En eigenlijk ging ik er naartoe met het idee: ‘ik ga het toch niet doen’

Giel van Schaaijk, eigenaar RAK

Toen de vraag kwam, een maand geleden, had chefkok en eigenaar Giel van Schaaijk van RAK het Spoorpark nog niet eens gezien. Of de horeca van het nieuw te openen paviljoen iets voor hem was? Met zijn flinke keuken, daarnaast vier kiosken met eten en drinken én een terras waar 500 man op kan.

,,En eigenlijk ging ik er naartoe met het idee: ‘ik ga het toch niet doen, maar ach, een gesprek kan wel’.” Tot hij het Spoorpark zag. Hij lacht. ,,En dit bleek tóch wel echt een heel leuke plek.”

Creatief, geen gekkenhuis

Volledig scherm
Bovenop het dak zitten nog twee kiosken, plus twee trappen die er naartoe leiden. Ook het dakterras wordt een plek om te relaxen. © Jan van Eijndhoven

En wat een plek moet het worden. Alles is nog in verbouwing, maar het krijgt al vorm. De zitkuil is bijna klaar, daar komt nog een open haard bij. Verschillende toiletten zijn al ingericht. Eentje is, tot op de pot toe, helemaal goud. Een ander biedt een uitkijkje op de Alpen, de derde heeft koikarper-behang.

,,Het wordt creatief maar geen gekkenhuis”, zegt ondernemer Dirk de Leeuw. ,,We hadden altijd al de sfeer van Den Bockenreyder en het stadsstrand, de uitstraling van RAW en de kwaliteit van het eten van RAK voor ogen.”

De Leeuw lijkt het te lukken. Hij was betrokken bij de inrichting van RAW en heeft dezelfde ontwerpers gestrikt om het paviljoen van kleur te voorzien. Dat niet alleen: ook bedrijfsleider Bas van Hoof van Den Bockenreyder gaat voor het T-Huis werken. En nu wordt Van Schaaijk de compagnon van De Leeuw. ,,Dus zo komen we er wel.”

Taco-kiosk & cocktails

Eerder zette De Leeuw met Lennart Veersma het T-Huis op poten, maar Veersma is gestopt. Hij kijkt er positief op terug. ,,Voor mij werd het te groot”, zegt Veersma. ,,Het is geen kroeg met vier muren, je moet met álles rekening houden. Van buurt, gemeente en andere initiatiefnemers terwijl je volop met de bouw bezig bent.”

Quote

We hadden altijd al de sfeer van Den Bockenrey­der en het stads­strand, de uitstra­ling van RAW en de kwaliteit van het eten van RAK voor ogen

Dirk de Leeuw

De RAK-man en De Leeuw zijn nu sinds een maand met elkaar aan de slag. Investeerder Rien van Linschoten stelde de twee aan elkaar voor. Het T-Huis is straks zeven dagen per week open, in ieder geval voor lunch en diner. Wie buiten op het terras zit, kan bij de twee kiosken aan weerszijden van het pand terecht. 

Eentje wordt een taco-kiosk met flinke grill. Bij de ander kun je gevulde picknickmanden en wijnen kopen. Bovenop het dak zit straks waarschijnlijk een cocktailbar, daar zitten ook nog eens twee kiosken. De rest krijgt de komende anderhalve maand vorm.

Van Schaaijk blijft gewoon eigenaar van RAK en creatief betrokken bij het havenrestaurant. ,,Het loopt goed, het team heeft dat prima in de vingers.” Hij glimlacht, doet alsof hij wordt uitgezwaaid. ,,Ze zagen me graag vertrekken.” 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.