Rode rozen en sanseveria's: Boeketje wordt toegezongen tijdens muzikale steunbetuiging

Zo 28 jan: Ik stuur je een boeketje rode rozen, tulpen uit Amsterdam en (I Never Promised You a) Rose Garden. Liedjes over bloemen stonden vanmiddag centraal tijdens een serenade aan bloemenzaak 't Boeketje. 

De bloemenzaak 't Boeketje moet weg en dat is tegen het zere been van veel Tilburgers. Bij Theater De Boemel besloten ze daarom een serenade aan het zaakje te brengen, om eigenaren Johan en Anita Kools een hart onder de riem te steken. 

,,Een zaak die nu verjaagd dreigt te worden door Wereldhave, de vastgoedmagnaat, die steeds meer sleutels van de stad in handen heeft", aldus De Boemel-ondernemer Gerard Korthout. Op zijn initiatief traden er muzikanten en koren op het plein op. Er was - onder meer -  een poëtische minibloemlezing en een speciaal voor de gelegenheid opgericht Bloemenbandje. 

Ondertussen heeft het college besloten om het 't Boeketje - als ze weg moeten - tijdelijk een alternatieve standplaats in de binnenstad aan te bieden. ,,Om de tijd tot er een vaste oplossing is te overbruggen", aldus wethouder Erik de Ridder.  

Volledig scherm
Actie voor 't Boeketje. © Jan van Eijndhoven
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement