Rotte kiezen Stationsstraat: voor en na

Do 6 feb: Jarenlang waren het de rotte kiezen van de Stationsstraat maar de verpauperde panden 35-39 behoren tot het verleden. Op foto één hoe het was, op foto twee de huidige situatie. (Even met de slider schuiven helemaal onderaan, het is interactief mensen). 

Volledig scherm
Pauperpanden: voor en na. © Juxtapose

De panden werden gesloopt en opnieuw gebouwd, naar ontwerp van architect Thomas Bedaux. Het rechterpand zou eigenlijk een iets ‘blokkendoziger’ uiterlijk krijgen, maar daar stak de nieuwe eigenaar een stokje voor. 

Waar voormalig eigenaar Stadsontwikkelingsmaatschappij SOM er 52 studenten-eenheden wilde realiseren, koos Rivas Real Estate voor 22 huurappartementen. Het witte pand links werd zo veel mogelijk gereconstrueerd.

Niemand bang

Overigens zit er nog een ‘grapje’ in verstopt. Het Latijnse neminem timemus bovenin op de rechtergevel oogt deftig, maar het is vooral een aanmoediging voor voetbalclub Willem II. Er staat: ‘We zijn voor niemand bang!’

Volledig scherm
Dit ontwerp, gemaakt voor de Stadsontwikkelingsmaatschappij, werd geschrapt. © Bedaux de Brouwer Architecten
Volledig scherm
Het uiteindelijke ontwerp, in opdracht van Rivas Real Estate. © Bedaux de Brouwer Architecten
  1. Week na een ‘cursus alcohol en geweld’ slaat P. hotelportier in elkaar: ‘ik had echt veel gedronken’
    PREMIUM

    Week na een ‘cursus alcohol en geweld’ slaat P. hotelpor­tier in elkaar: ‘ik had echt veel gedronken’

    TILBURG - Een week nadat de verdachte een cursus van justitie over de combinatie alcohol en geweld heeft gevolgd, gaat het weer fout. Eind 2017 slaat S.P. (24) samen met een vriend de bewaker van het City Hotel in Tilburg helemaal in elkaar. Of de verdachte dan niets heeft geleerd, wil de politierechter in Breda weten. ,,Ik kan me echt niets herinneren van die avond. Ik had echt heel veel gedronken.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.