De Barbie-doos van Roze Maandag
Volledig scherm
De Barbie-doos van Roze Maandag © LocHal

Roze soldaatjes nemen LocHal over: Roze Maandag viert successen met museum

Woe 3 juli: Roze soldaatjes klauteren over een namaak-Heuvel, de levensgrote barbiedoos uit de Gay For A Day-campagne staat er en je kunt door het Gayformatorisch Dagblad van vorig jaar bladeren. In de LocHal toont Stichting Roze Maandag de grootste en succesvolste campagnes uit het verleden. 

Roze soldaatjes nemen de LocHal over.
Volledig scherm
Roze soldaatjes nemen de LocHal over. © LocHal

De eerste etage van de LocHal is tot en met het eind van deze maand het Roze Maandag Pop-Up Museum. De hoax uit 2014 over een omheinde Gay Village in Tilburg wordt er getoond, er liggen Roze Wuppies in de vitrines en de campagne van dit jaar is ook al te zien. Dat is het ‘Gayplankske’, een roze leesplank die onderwijst over de steeds langer wordende afkorting LHBTQIA+. 

Stichting Roze Maandag werkt elk jaar in samenwerking met reclamebureau Scheepens aan een campagne voor de boodschap van Roze Maandag. In de aanloop naar Roze Maandag, dit jaar op 22 juli, worden alle successen gevierd. Daarnaast is er op 17 juli een Gay Cinema Roze Maandag Special bij Cinecitta.

Roze Maandag ijs

Het Pop-Up Museum wordt vanavond geopend door wethouder Rolph Dols tijdens de Roze Maandag Zomer Meet-Up om 19.30 uur. Het is de kick-off van de campagne van Roze Maandag 2019 en wordt samen met de KennisMakerij in de LocHal georganiseerd. 

Het Gayplankske
Volledig scherm
Het Gayplankske © Bas Vermeer

Tijdens de Meet-Up is er onder meer een LHBT+ LetterQuiz, krijgen bezoekers een voorproefje op het officiële Roze Maandag ijs, is er muziek en vertelt journalist Gijs van der Sanden over ‘Roze Maandag, moet dat nu? Ja dat moet!’

,,De meet-up is niet alleen bedoeld voor mensen die zich identificeren met één van de letters in de LHBT+ afkorting, maar voor iedereen die Roze Maandag een warm hart toedraagt”, aldus voorzitter Rona van der Heijden. ,,En van de hetero die zich 1x per jaar in het roze uitdost en feestviert tot de gay die zo’n dag maar overdreven vindt. Iedereen is welkom en zou dit moeten horen. Na afloop is er een borrel, want een feestje hoort natuurlijk bij Roze Maandag.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.