Volledig scherm
Het logo voor dat Hall of Fame gebruikt voor het evenement Keihard Klassiek © Collectie Hall of Fame

SNOEIHARD... klassiek bij Hall of Fame

Woe 10 jan: Muziek van Bach, Mozart, Stravinsky of Sjostakovitsj en dan snoeihard. Dat is het idee achter Keihard Klassiek, een evenement donderdagavond,  in cultuurfabriek de Hall of Fame in de Spoorzone.  

De zaal krijgt de sfeer van een huiskamer en er zijn extra speakers geplaatst. Hard is in dit geval echt hard.

Uitdaging

,,Het is een uitdaging", zegt Bregje Snijder van de Hall of Fame. ,,Hier spelen meestal rockbandjes, we gaan nu groots uitpakken met klassiek. Luisteren hoe gaaf dat kan klinken." 

De organisatie hoopt het publiek te laten ervaren dat klassieke muziek dezelfde punch kan hebben als moderne dub of techno. Snijder belooft dat de geldende geluidsnormen in acht worden genomen. 

Biertje

Klassiek is te  vaak gekoppeld aan stil luisteren, zonder bier in de hand, zo stelt de organisatie. Bij het evenement in de Hall of Fame staat de tap wel open. De muziek die te horen is, is onder anderen geselecteerd door Gert Gering, programmeur van de Concertzaal bij Theaters Tilburg. Ook Just Q en dj  Tom draaien. 

Wat te horen zal zijn, dat is nog geheim, maar als het om hard en tegendraads gaat, dan kan  'Le sacre du printemps' (gemaakt voor de gelijknamige dansvoorstelling) van Igor Stravinsky niet ontbreken.  Aanvang: 20.30 uur, tot middernacht. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement