Het Spoorpark gaat weer open, de Kempentroren blijft nog wel dicht.
Volledig scherm
Het Spoorpark gaat weer open, de Kempentroren blijft nog wel dicht. © Persburo BMS / Jack Brekelmans

Spoorpark gaat weer open: ‘Voor de mensen die een rondje willen lopen’

Di 28 apr: Het Tilburgse Spoorpark gaat weer open, zij het in beperkte mate. De faciliteiten die een langer verblijf mogelijk maken, blijven nog wel gesloten. Eind maart sloot het park de hekken omdat het er te druk werd.

,,Kom vooral een rondje lopen, maar ga daarna lekker weer naar huis.” Dat zegt Sophie Peters, manager van het Tilburgse Spoorpark. ,,Het is zonde dat de stad zo'n mooi park heeft maar dat mensen er niet even kunnen wandelen. De bewoners van de flats kunnen ook wel een uitje gebruiken.”

Geen lang verblijf

Quote

We hopen dat iedereen zijn verantwoor­de­lijk­heid neemt en zich aan de richtlij­nen houdt

Sophie Peters

Het park opent na een sluiting van meer dan een maand weer de deuren. Dat gebeurt na overleg met de gemeente. Wel blijft een flink aantal zaken dicht: zo zijn de overkapping met de picknicktafels, skatebowl, basketbalveld, Kempentoren en toiletten voorlopig gesloten. ,,Een langer verblijf gaan we niet faciliteren, maar mensen die een rondje willen rennen of een wandeling willen maken, kunnen er wel terecht.”

Peters hoopt dat bezoekers nu beter omgaan met de coronamaatregelen. Eind maart ging het park dicht omdat er teveel mensen in groepjes samen kwamen, ondanks de oproepen om dat vooral niet te doen. 

De openingstijden wijken af van de reguliere tijden. Dagelijks gaat het park van 8 tot 17.00 uur open. ,,We hopen dat iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt en zich aan de richtlijnen houdt.” Daarnaast zullen handhavers en politie zorgvuldig controleren of bezoekers zich gedragen, vertelt Peters. Woensdag is het Spoorpark voor het eerst open.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.