Volledig scherm
Het Spoorpark in Tilburg is geopend. De jeugd maakt al gebruik van de sportvoorzieningen. © Hein Eikenaar

Spoorpark open: ‘Verdomd mooi’

Vrij 21 juni: ‘Een verdomd mooi park’. Misschien zegt die quote van onze cameraman (filmpje onderaan) die voor het eerst het Spoorpark in Tilburg bezocht al genoeg. Om 15 uur werd het park geopend, na jaren tomeloze inzet van de burgers die het uit de grond stampten. 

Op vrijdag even na de opening wordt er al tussen fonteinen gerend, in de speelbeek gespetterd, op het bikepark gescheurd, ijsjes gegeten en klinkt er muziek. Enkele honderden Tilburgers kwamen op de opening af. Tot vanavond 23 uur zit het programma boordevol activiteiten met een kampvuur en biertje na. Ook zaterdag en zondag zijn er tot 's avonds laat dingen te doen (hier te zien). 

Genoeg gesproken, geniet van de beelden. En alle verhalen over het Spoorpark vindt u hier. 

Volledig scherm
Het Spoorpark in Tilburg is geopend. © Hein Eikenaar/BD
Volledig scherm
Het Spoorpark in Tilburg is geopend © Hein Eikenaar/BD
Volledig scherm
Het Spoorpark in Tilburg is geopend. De jeugd vermaakt zich bij de skatebowl. © Hein Eikenaar
 1. Mobiele daklozenopvang van Joshua gestolen in Tilburg: ‘Het wordt koud, ik hoop dat je hem terugbrengt’
  PREMIUM

  Mobiele daklozenop­vang van Joshua gestolen in Tilburg: ‘Het wordt koud, ik hoop dat je hem terug­brengt’

  TILBURG - De caravan die Tilburger Joshua Campbell (38) jaarlijks neerzet voor daklozen in de Nimrodstraat in Tilburg is dinsdag verdwenen. Tijdens de koude nachten legt de Tilburger, die zelf ook een tijd op straat sliep, brood en dekens erin voor mensen die dat hard nodig hebben. ,,Maar een vriend belde mij gisteren om te vertellen dat hij er iemand mee weg zag rijden.”
 2. ‘Ode aan de Kelderklasse’: Voetballen voor de pinten, niet de punten
  PREMIUM

  ‘Ode aan de Kelderklas­se’: Voetballen voor de pinten, niet de punten

  TILBURG- De geur van het slechte, omgeploegde gras op veld 6 bij de plaatselijke voetbalclub. Het achteraf-veldje waar 22 voetballers spelen voor de drie punten, of drie pinten. Er staan kippen langs het veld, de trainer geeft aanwijzingen, zonder effect, en presteren in de derde helft is net zo belangrijk als de wedstrijd zelf. Herkenbaar voor spelers in de onderste regionen van het amateurvoetbal: de Kelderklasse.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.