Volledig scherm
De ruggengraat verbindt de verschillende delen van het stadhuis en paleis met elkaar. © Jan van Eijndhoven

Stadsbeeld: Stadhuis heeft ruggengraat

TILBURG - Er is wat koffie en thee over gezet: de ruggengraat van het vernieuwde stadhuis van Tilburg, waarvan het frame nu overeind staat. Erfgoeddeskundigen en architecten spraken in 2016 schande van die uitbouw die het ingetogen gebouw ‘aaneenkoekte’ met het Paleis. Het moest ingetogener.  

DEDRIE Architecten kwam uiteindelijk met een bescheidener variant die de toets der kritiek kon doorstaan. De ruggengraat, die de verschillende gebouwdelen verbindt, wordt nu een zeer transparant geheel. 

Vanaf het Willemsplein kunnen passanten burgemeester en wethouders en hun volksvertegenwoordigers letterlijk aan het werk zien. De bestuurders zijn voornemens het gebouw officieel in te wijden op 5 november volgend jaar, extact 75 jaar nadat de gemeenteraad na de Tweede Wereldoorlog voor het eerst weer bijeenkwam. 

  1. Floor Westerburgen is nieuwe directeur van Stichting Ateliers Tilburg

    Floor Westerbur­gen is nieuwe directeur van Stichting Ateliers Tilburg

    TILBURG - Floor Westerburgen is de nieuwe directeur van Stichting Ateliers Tilburg. Ze volgt Alex van Zundert op, die de stichting elf jaar leidde. Westerburgen was in het verleden verantwoordelijk voor het pr- en communicatiebeleid van het Textielmuseum en beschikt over een breed netwerk in de culturele sector. Ze gaat deze nieuwe functie vervullen naast haar huidige werkzaamheden bij het Theresialyceum. Van Zundert (69) draagt het stokje met ingang van 1 december over.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.

Poll

Vuurwerk in Tilburg, welk scenario kiest u?

Vuurwerk in Tilburg, welk scenario kiest u?

  • Een centrale vuurwerkshow, alleen in het gebied daaromheen een verbod. (7%)
  • Een centrale vuurwerkshow, een vuurwerkverbod in de hele stad. (33%)
  • Vuurwerkshows op meerdere plekken in de stad, verder overal een vuurwerkverbod. (32%)
  • Doorgaan op bestaande weg: vuurwerk mag overal, behalve in enkele vuurwerkvrije zones. (28%)
863 stemmen