Volledig scherm
Tilburg uit de lucht. © Jasper Rodenberg

Stadsbeeld: Tilburg doemt uit de nevelen op

Woe 11 sept: ‘De mythische stad Tilburg doemt uit de nevelen op.’ Ver van boven en kort na zonsopkomst heeft de stad iets mysterieus. Jasper Rodenberg - schooldirecteur én ballonvaarder - schoot de foto vanuit het mandje van een luchtballon. 

Het makkelijkst zijn natuurlijk Westpoint en de Interpolis-toren te herkennen, rechts vooraan op de foto is de hoge bebouwing bij het Professor de Moorplein te zien. En wie goed kijkt kan nét de watertoren van de Bredaseweg herkennen.

De vluchten van Rodenberg leveren vaker mooi beeld op: recent schoot hij ook foto’s van het Spoorpark (toen nog in aanbouw). Eerder bracht hij ook al zijn school, De Triangel, van boven in beeld.

Ook een Straatbeeld? Mail naar b.vermeer@bd.nl, of mention @BDStadsgezicht op Twitter

  1. Stoomtrein tussen Tilburg en Den Bosch veroorzaakt drie bermbranden, maar brandweerwagen valt in sloot: ‘Pad wel erg smal’
    VIDEO

    Stoomtrein tussen Tilburg en Den Bosch veroor­zaakt drie bermbran­den, maar brandweer­wa­gen valt in sloot: ‘Pad wel erg smal’

    HELVOIRT/TILBURG - Enorme pech zaterdagmiddag voor de brandweer. De stoomtrein tussen Tilburg en Den Bosch veroorzaakte drie bermbranden, waarvoor de brandweer moest uitrukken. Maar het lukte niet om de brand bij de Brabantsehoek in Helvoirt te blussen. ,,Het pad werd zo smal, dat onze wagen in de sloot gleed”, zegt een woordvoerder van de brandweer.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.