Volledig scherm
PREMIUM
Het pand van ABN AMRO en links daarvan dat van de Rabobank. © Stephan Jongerius

Startersappartementen boven bank: ‘vergissing’ met ABN-pand in hartje Tilburg hersteld

TILBURG - Het lage gedeelte blijft bank, maar de leegstaande kantoortoren van ABN Amro op de hoek Spoorlaan-Heuvelring wordt getransformeerd voor wonen. ,,Dan kunnen we ook de vergissing met dit laatste ontwerp van opa herstellen", zegt architect Thomas Bedaux. 

Toen het Brabants Dagblad in 2016 meldde dat ABN Amro zijn pand op de hoek van de Spoorlaan en de Heuvelring had verkocht, ging er vanuit Goirle meteen een telefoontje naar de nieuwe eigenaar, Certitudo Capital. ,,Als we iets kunnen betekenen?”, luidde de vraag van Bedaux de Brouwer Architecten. 

 1. Mobiele daklozenopvang van Joshua gestolen in Tilburg: ‘Het wordt koud, ik hoop dat je hem terugbrengt’
  PREMIUM

  Mobiele daklozenop­vang van Joshua gestolen in Tilburg: ‘Het wordt koud, ik hoop dat je hem terug­brengt’

  TILBURG - De caravan die Tilburger Joshua Campbell (38) jaarlijks neerzet voor daklozen in de Nimrodstraat in Tilburg is dinsdag verdwenen. Tijdens de koude nachten legt de Tilburger, die zelf ook een tijd op straat sliep, brood en dekens erin voor mensen die dat hard nodig hebben. ,,Maar een vriend belde mij gisteren om te vertellen dat hij er iemand mee weg zag rijden.”
 2. ‘Ode aan de Kelderklasse’: Voetballen voor de pinten, niet de punten
  PREMIUM

  ‘Ode aan de Kelderklas­se’: Voetballen voor de pinten, niet de punten

  TILBURG- De geur van het slechte, omgeploegde gras op veld 6 bij de plaatselijke voetbalclub. Het achteraf-veldje waar 22 voetballers spelen voor de drie punten, of drie pinten. Er staan kippen langs het veld, de trainer geeft aanwijzingen, zonder effect, en presteren in de derde helft is net zo belangrijk als de wedstrijd zelf. Herkenbaar voor spelers in de onderste regionen van het amateurvoetbal: de Kelderklasse.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.