Volledig scherm
Willem II heeft het benauwd. © Bas Vermeer

Straatbeeld: Arme Willem

Vrij 14 dec: Arme Willem II. Het hele jaar door poepen ze op je hoofd en in de zomer sta je noodgedwongen dagenlang tussen de geluid uitbrakende kermisattracties. Dit jaar ben je eindelijk van de winterkermis verlost, maar plaatsen ze een enorme reclamezuil haast tegen je voorhoofd.

Op de plek waar je ooit vrij ademde wordt nu ‘WINKELEN WINTERPRET WIJNTJE?‘ in je gelaat gebulderd. Gelukkig kun je de zijkant niet lezen, want het duurt nog wel een tijdje. ‘T/M 6 JANUARI’. 

Update 16.35 uur: 

,,Wat een eenzijdig verhaal. Het is geen reclamezuil. Hier staan de lampen in om de kerk zo mooi uit te lichten. Niet de meest gelukkige plek, maar geen ordinaire reclamezuil. Staat toch ook geen reclame op?”, aldus Anneke Dunning. 

En yep. Kak. Dat van die projectoren had schrijver dezes over het hoofd gezien (al blijft het een schreeuwerige zuil, maar allez). Toch een goede reden.... 

Ook een Straatbeeld? Mail naar b.vermeer@bd.nl, of mention @BDStadsgezicht op Twitter

  1. ‘Stop met kokervisie over vestiging grootschalige logistiek in Midden-Brabant’
    PREMIUM

    ‘Stop met kokervisie over vestiging grootscha­li­ge logistiek in Mid­den-Bra­bant’

    TILBURG/WAALWIJK - De stadsbesturen van Tilburg en Waalwijk nemen grote risico’s door zwaar in te blijven zetten op de vestiging van nieuwe logistieke ondernemingen. ,,De bestuurders hebben last van kokervisie, die de mogelijkheden van lokale bedrijven inperkt en de banen van inwoners op termijn onder druk zet. We zijn met z’n allen als het ware een nieuwe textielcrisis aan het creëren. Of zo je wilt een nieuwe schoenencrisis.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.

poll

Is Willem II ondanks het vertrek van topschutter Fran Sol nog steeds favoriet voor de derbyzege?

  • Ja (66%)
  • Nee (34%)
3278 stemmen