Volledig scherm
De overkapping van het busstation wordt deze dagen aangelegd. © Beeld Werkt

Straatbeeld: Een busstation voor regenachtige dagen

Woe 9 dec: De busreiziger zal er moed uit putten: de bouw van het gloednieuwe busstation aan de Spoorlaan. Deze dagen verrijst de overkapping. Het wordt nogal een flink ding waaronder reizigers straks kunnen schuilen. 

Terugkijkend op wat eens het busstation van Tilburg was, moet dat hoopvol stemmen. Het oude busstation was een kale, gure ruimte met enkele schamele bushokjes. Het nieuwe station wordt overdekt, krijgt veel groen in de binnentuin én is er een wachtruimte voor chauffeurs/annex horecaruimte.

Het is alleen nog even wachten: busstation was niet afgelopen december klaar voor gebruik zoals gepland, maar ‘ergens in maart’. Voor de zomer bleek al dat de kapconstructie duurder uitvalt. Later bleek dat met een vertraging gepaard gaat. 

Volledig scherm
Overkapping van het busstation in zicht. © Chris Oomes, de stadsfotograaf van Tilburg

Ook een Straatbeeld? Mail naar b.vermeer@bd.nl, of mention @BDStadsgezicht op Twitter

  1. ‘Stop met kokervisie over vestiging grootschalige logistiek in Midden-Brabant’
    PREMIUM

    ‘Stop met kokervisie over vestiging grootscha­li­ge logistiek in Mid­den-Bra­bant’

    TILBURG/WAALWIJK - De stadsbesturen van Tilburg en Waalwijk nemen grote risico’s door zwaar in te blijven zetten op de vestiging van nieuwe logistieke ondernemingen. ,,De bestuurders hebben last van kokervisie, die de mogelijkheden van lokale bedrijven inperkt en de banen van inwoners op termijn onder druk zet. We zijn met z’n allen als het ware een nieuwe textielcrisis aan het creëren. Of zo je wilt een nieuwe schoenencrisis.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.

poll

Is Willem II ondanks het vertrek van topschutter Fran Sol nog steeds favoriet voor de derbyzege?

  • Ja (66%)
  • Nee (34%)
3278 stemmen