Volledig scherm
Zonde van het uitzicht. Maar je kunt het natuurlijk ook andersom bekijken: zonde van de vrije blik op de LocHal. © BeeldWerkt

Straatbeeld: En weg is ‘ie

Do 14 mrt: Tilburg ‘k zie oe daor zo gèère ligge... dichtte de schrijver van het Tilburgs volkslied. Vanuit de LocHal had Piet Heerkens, ware hij nog in leven, nog maar heel even van het weidse uitzicht kunnen genieten. De voorbereidingen voor de bouw van een kantoorgebouw en woontoren aan de zijkant zijn al gestart.

Zonde van het uitzicht. Maar je kunt het natuurlijk ook andersom bekijken: zonde van de vrije blik op de LocHal. De prachtig opgekalefaterde locomotiefloods - die in de avond zo mooi van binnenuit straalt - wordt straks voor een flink deel aan het oog onttrokken. En dan komt er aan de spoorweg-zijde nog een nieuwe metershoge fietsenstalling te staan.

Of zoals een lezer het recent verwoordde bij een verhaal over de bouwprojecten die de boekenkathedraal omringen: ‘Lochal: Aaaand it’s gone.’ (Lochal: En weg is ‘ie.)

Volledig scherm
De LocHal in het donker, binnen wordt er druk doorgewerkt. © Chris Oomes

Ook een Straatbeeld? Mail naar b.vermeer@bd.nl, of mention @BDStadsgezicht op Twitter

  1. Willem II - Ajax is al uitverkocht; Willem II - Fortuna bijna

    Willem II - Ajax is al uitver­kocht; Willem II - Fortuna bijna

    Ook bij de eerstvolgende thuiswedstrijd verwacht Willem II een vol stadion; dat is op zaterdag 30 maart (18.30 uur) tegen Fortuna Sittard. Voor dat duel zijn nog enkele honderden kaartjes beschikbaar. De Tricolores zijn na een moeizame seizoensstart inmiddels behoorlijk op dreef. Ze bereikten de bekerfinale en zijn na de uitzege bij Feyenoord (2-3) in het linkerrijtje van de eredivisie beland. Daardoor strijdt de ploeg van Adrie Koster op twee fronten voor een ticket voor Europees voetbal.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.