Volledig scherm
Het dak van de schaatsbaan staat al. Volgende week vrijdag gaat de baan met wintercafé open. © Jan van Eijndhoven

Straatbeeld: Weer een schaatsbaan in Tilburg

Woe 27 nov: Yep, daar is ‘ie dan. Na zeven jaar staat er straks weer een schaatsbaan in de Tilburgse binnenstad. De bouw is woensdagochtend begonnen op de Heuvel, op 7 december gaat de baan open.   

Vooralsnog zit het dak er alleen op, de baan wordt met duizenden kerstlichtjes, guirlandes en kerstballen versierd. Aan de schaatsbaan zit een ‘Wintercafé’ vast waar een man of 300 kan zitten. 

Op woensdag is het kindermiddag, iedere vrijdag kan er worden gediscoschaatst, iedere zaterdag staat in het teken van het levenslied en elke zondag klinken er golden oldies zoals Barry White. 

Niet alleen een schaatsbaan

De laatste schaatsbaan van de binnenstad dateert alweer uit 2012. Toen was er in de Koepelhal eenmalig een schaatsbaan van 400 vierkante meter, maar de inkomsten vielen tegen. Het jaar daarvoor lag er een schaatsbaan op het Pieter Vreedeplein. Die trok tussen de 25.000 en 30.000 mensen.

De schaatsbaan komt niet alleen. Op het Pieter Vreedeplein staat in december een kerstmarkt, een nostalgische draaimolen, en een ‘immense’ kerstboom waar mensen wensen in kunnen hangen. Op 5 januari verdwijnt de schaatsbaan weer. 

Ook een Straatbeeld? Mail naar b.vermeer@bd.nl, of mention @BDStadsgezicht op Twitter

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.