Volledig scherm
De muur die nog aan de LocHal kleeft. © Bas Vermeer

Straatbeeld: En die LocHal-muur dan?

Woe 3 apr: Wie vaak genoeg door de Spoorzone dwaalt, wordt al ziende blind. Neem de gestutte muur die nog aan de LocHal kleeft. Vaak genoeg gezien, maar nooit echt bij stilgestaan. Tot een lezer vroeg: wat willen ze daar nu mee?

Verrek. Goede vraag. ‘Cultuurhistorisch waardevol’ is de eerste gok, zoals veel gebouwen in de Spoorzone zijn geoormerkt. Maar wat gaat er mee gebeuren? De LocHal wordt komend jaar aan alle kanten omringd door bouwgeweld, maar de nieuwe woontoren (Brabander) en het kantoorgebouw (Plan-T) aan het Burgemeester Stekelenburgplein komen een eindje van de nieuw bieb af te staan. 

Nieuw gebouw

Volledig scherm
De muur die nog aan de LocHal kleeft. © Bas Vermeer

Klopt, laat een woordvoerder van de gemeente weten, het is géén onderdeel van de nieuwe woontoren. ,,Het muurtje blijft staan, is historisch erfgoed, wordt onderdeel van een nieuw gebouw met zakelijke en commerciële ruimte. Het ligt tussen LocHal, Plan-T en de Brabander in.” Wanneer het gebouw verrijst en hoe het er straks uitziet is nog onbekend. ,,Er is nog geen concreet plan of bouwdatum.”

Overigens is het ook weer niet zo vreemd dat de muur bewaard blijft. Het nieuw te bouwen MindLabs - aan de andere zijde van de LocHal - wordt ook deels geïntegreerd in de al bestaande bebouwing. Zo gaat het historische karakter van de Spoorzone niet verloren. 

Het pandje waar de muur straks deel van uitmaakt, is op het kaartje hieronder te zien. Rechtsboven in het gele cluster. Links daarvan komt de woontoren te staan, daaronder het kantoorgebouw. Aan de andere zijde van de LocHal ligt straks MindLabs (het oranje gedeelte). En als we dan toch bezig zijn: dat blauwe gebouw is de toekomstige Clarissentoren. 

Volledig scherm
Plattegrond toekomst van de Spoorzone. © Gemeente Tilburg

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.

Poll

Vuurwerk in Tilburg, welk scenario kiest u?

Vuurwerk in Tilburg, welk scenario kiest u?

  • Een centrale vuurwerkshow, alleen in het gebied daaromheen een verbod. (7%)
  • Een centrale vuurwerkshow, een vuurwerkverbod in de hele stad. (36%)
  • Vuurwerkshows op meerdere plekken in de stad, verder overal een vuurwerkverbod. (31%)
  • Doorgaan op bestaande weg: vuurwerk mag overal, behalve in enkele vuurwerkvrije zones. (27%)
1728 stemmen