Volledig scherm
Het einde van de Emmapassage © Beeld Werkt

Straatbeeld: Het einde van de Emmapassage

Woe 27 mrt: Het einde van een tijdperk: de sloop/renovatie van de Emmapassage is begonnen, de eerste happen zijn genomen uit het pand waar tot voor kort boekhandel Gianotten Mutsaers was gevestigd. De sloop luidt de ingrijpende verandering van de Emmapassage in. 

De boekhandel zetelt negen maanden in de overzijde van de Emmapassage. Passanten kunnen via de tijdelijke popup-winkel van Gianotten toch van het Stadhuisplein naar het Piusplein.  

Passage wordt straat

Na negen maanden wordt Gianotten weer terug naar de oorspronkelijke locatie verhuisd. De locatie zelf verandert onherkenbaar. Zo verliest de overdekte Emmapassage haar kap en wordt daardoor de Emmastraat. Via de nieuwe Frederikstraat - met toren boven de winkels - sluit die straks aan op de Heuvelstraat. 

Gianotten gaat er na de verhuizing aanzienlijk op vooruit: de winkel krijgt twee ingangen, een nieuwe indeling en een terras. Met om de hoek een groen pleintje. 

Een blik in de toekomst: 

Volledig scherm
Impressie van het nieuwe zuidelijke deel van de Frederikstraat, met voorin het Hendrikhof waar links op de hoek boekhandel Gianotten/Mutsaers een plekje krijgt. © Valode & Pistre

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.

Poll

Vuurwerk in Tilburg, welk scenario kiest u?

Vuurwerk in Tilburg, welk scenario kiest u?

  • Een centrale vuurwerkshow, alleen in het gebied daaromheen een verbod. (7%)
  • Een centrale vuurwerkshow, een vuurwerkverbod in de hele stad. (35%)
  • Vuurwerkshows op meerdere plekken in de stad, verder overal een vuurwerkverbod. (31%)
  • Doorgaan op bestaande weg: vuurwerk mag overal, behalve in enkele vuurwerkvrije zones. (27%)
1599 stemmen