Volledig scherm
De Thuin. © Pip Cloo

Strandfeestgevoel in de binnenstad: nieuw dansconcept De Thuin

Di 29 mei: Achtertuin, zacht gras, bloemenzee, zon en ijskoude biertjes. Dat is in een notendop het nieuwe feest De Thuin, zondag voor het eerst op de achterplaats van BANK15 (aan de Spoorlaan). 

,,Het strandfeestgevoel in de achtertuin", vertelt organisator Pip Cloo. ,,Laidback chillen kun je op zondagmiddag op meer dan genoeg plekken in Tilburg. Bij RAW bijvoorbeeld. Maar het lijkt mij leuk om actievere zondagmiddagen te organiseren. Lekker dansen met een dj. Of een spelletje spelen."

Anderhalf jaar

Quote

Het is van 15 uur tot 21 uur, dan ben je maandag niet te brak

Pip Cloo

Pip loopt al anderhalf jaar met het idee rond, voerde eerder gesprekken met de gemeente om een locatie voor elkaar te boksen. In haar zoektocht kwam ze bij 'creatievelingenpand' BANK15 terecht. ,,Daar mag ik nu op de achterplaats de eerste drie edities houden. Ontzettend fijn, want als starter kan ik nu nog geen geld investeren in een locatie."

Zondag 3 juni is de eerste editie. Er klinkt disco/(deep)house/tech house, de entree is gratis en mensen mogen hun eigen eten meenemen. Naast dansen zijn er spelletjes als Twister en Pip maakt een levensgroot Wie Ben Ik-spel. De binnenplaats wordt met allerlei plantjes als achtertuin ingericht. ,,Het is van 15 uur tot 21 uur, dan ben je maandag niet te brak."

Pip wil het concept de komende tijd finetunen. Zondag is de eerste editie, op 10 en 17 juni is De Thuin opnieuw open. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement