Volledig scherm
PREMIUM
Woongebouw Tilia gezien vanaf het Piusplein. De trapgevel van de winkel/horecaruimte op de kop wordt zoveel mogelijk in oude staat gerestaureerd. In de groene gevel en bij de ingang van het woongebouw wordt het Tilia-logo afgebeeld. © Leon de Ruiter DR+ Architectuur en Ruimtelijke Ordening

Studio's Tilia moeten pisstraatje in centrum Tilburg omtoveren in sfeervolle steeg

TILBURG - Woongebouw Tilia moet pisstraatje in stadshart omtoveren tot gezellige steeg. De Zwaanstraat krijgt dan de eerste groene gevel van de binnenstad.

Precies twee meter breed is de Zwaanstraat aan de kant van de Heuvel, iets meer dan drie aan het andere uiteinde bij het Piusplein. Midden in het uitgaanshart gebeurt op de tussenliggende 88 meter nu alles wat God verboden heeft. Dealen, wildplassen, kotsen, maar soms ook: de liefde bedrijven.

  1. Tilburgs rijksmonument Vredelust wordt eindelijk opgeknapt. ‘Voor de feestdagen alles waterdicht’
    PREMIUM

    Tilburgs rijksmonu­ment Vredelust wordt eindelijk opgeknapt. ‘Voor de feestdagen alles waterdicht’

    TILBURG - Met restauratie van verwaarloosde monumenten hebben de bouwers van Roozen van Hoppe de nodige ervaring. Zo werden voormalige kloosters in Sluis (de Dikke van Dale) en Berkel-Enschot (Koningsoord) in hun handen weer fraai bij de tijd gebracht. Maar zo bar als Villa Vredelust aan de Bredaseweg in Tilburg troffen ze het nog niet. ,,Het is echt heel slecht, het heeft enorm geleden”, zegt Hans Kuys, uitvoerder bij het bedrijf uit Haghorst.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.