Schetsje van Talent Square 2, links de entree van het Spoorpark, rechts de Stadsheer.
Volledig scherm
PREMIUM
Schetsje van Talent Square 2, links de entree van het Spoorpark, rechts de Stadsheer. © architectenbureau hub

Talent Square 2: wat je daar nog kwijt kan!

TILBURG - Het oogt als een ‘hoekje van niks’, het braakliggende stuk grond tegenover de entree van het Spoorpark. Maar na uitgebreide studie blijkt er wonderlijk veel te passen. 

De drie bouwblokken met binnentuin van bovenaf gezien. Links de Sint Ceciliastraat, onder de Hart van Brabantlaan.
Volledig scherm
De drie bouwblokken met binnentuin van bovenaf gezien. Links de Sint Ceciliastraat, onder de Hart van Brabantlaan. © Van de Ven Bouw en Ontwikkeling

De contouren van Tilburg Talent Square 2 (TTS2) tekenen zich af.  Naast het bestaande complex voor (internationale) studenten ligt de hoek tegenover het Spoorpark al jaren braak. 

Daar gaat veranderen. Pal tegen het spoor komt een zeventig meter hoge toren. Aan het andere uiterste vormen twee gebouwen van 23 meter hoog de hoek van de Hart van Brabantlaan en de Sint Ceciliastraat. Tussen dat drietal blijft ruimte voor ‘een aangename binnentuin’. ,,Overdag voor eenieder toegankelijk, 's avonds en ‘s nachts af te sluiten. Over de tuin heen, tussen de gebouwen door, houden studenten van TTS1 uitzicht op het Spoorpark", zegt Karin Cramwinckel van Van de Ven Bouw en Ontwikkeling.  

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.