Volledig scherm
De uitgebrande pinautomaten. © Bas Vermeer

Te weinig pinautomaten in de binnenstad? Er keren er weer een paar terug...

Za 18 aug: Lange rijen tijdens de kermis, het Festival van het Levenslied en lege flappentappen. Bij de Febo-brand vorig jaar verloor het centrum een 'pinhoek'. Ook de automaten aan de Korvelseweg werden geschrapt. En dat merk je. 

Allemaal zeer onhandig voor inwoners en bezoekers, want eigenlijk zijn er in de binnenstad maar vijf plekken waar je geld uit de muur kunt trekken.

Terugkeer?

Of de drie pinautomaten bij de FEBO nog terugkeren? 

poll

Te weinig pinautomaten in de binnenstad?

  • Ach nee, zeur niet (7%)
  • Yup (75%)
  • Briefgeld? We leven niet meer in de jaren '90, fossiel (15%)
  • Geen mening (2%)
1971 stemmen

Twee van de automaten waren van de ABN en de bank komt eindelijk met een oplossing. ,,Tegen het eind van het jaar komen er twee geldautomaten terug op het Stadhuisplein", laat woordvoerster Karen de Vries weten. ,,Zo goed als op dezelfde plek als eerst. Het heeft misschien wat lang geduurd, maar we zijn ook afhankelijk van verhuurders.” 

De andere automaat was van de ING. Andrea de Graaf, woordvoerster van de ING, laat weten dat er wel plannen zijn, maar nog niet iets concreets: ,,We willen wel dat ze op korte termijn terugkeren.”

Nieuwe automaten

Vorig jaar is door ABN, ING en de Rabobank samen met Geldservice Nederland (GSN) besloten om de geldautomaten samen te voegen. Zo krijg je een standaardmodel pinautomaat. Die moeten voor meer veiligheid (beter bestand tegen ramkraken) zorgen en dan zit er geen limiet meer op het pinnen.  

GSN begint in de aankomende maanden met het uitrollen van de nieuwe automaten. Het is alleen nog niet bekend of de nieuwe Tilburgse automaten daar ook onder vallen.

Volledig scherm
Situatie voorheen. © Google Maps/Tim Engelen

Tilburg e.o.