Volledig scherm
PREMIUM
Impressie van The Bank, zoals die er begin volgend jaar uitziet. © Certitudo Capital

The Bank: wonen boven bank, einde aan 'pisplek’

TILBURG - Boven de bank op de hoek van de Spoorlaan en de Heuvelring kan over een jaar worden gewoond. De eigenaar hoopt ook korte metten te maken met de ‘pisplek’ van stappers onder de galerij. ,,Het wordt een levendige hoek.”

De onderlaag van het door wijlen Jos. Bedeaux ontworpen gebouw blijft bank: ABN-AMRO gaat hier een nieuw klantconcept invoeren. De overdekte galerij - veelvuldig gebruikt door stappers om de blaas te legen - verdwijnt. ,,We halen de glazen pui naar voren en voegen vierkante meters toe. Maar ook dankzij bewoning erboven is dit straks ook buiten werktijden een levendige hoek”, zegt Tessa Kuiten van Certitudo Capital. Deze Bossche belegger/ontwikkelaar nam  het pand in 2016 over van de bank. 

  1. Week na een ‘cursus alcohol en geweld’ slaat P. hotelportier in elkaar: ‘ik had echt veel gedronken’
    PREMIUM

    Week na een ‘cursus alcohol en geweld’ slaat P. hotelpor­tier in elkaar: ‘ik had echt veel gedronken’

    TILBURG - Een week nadat de verdachte een cursus van justitie over de combinatie alcohol en geweld heeft gevolgd, gaat het weer fout. Eind 2017 slaat S.P. (24) samen met een vriend de bewaker van het City Hotel in Tilburg helemaal in elkaar. Of de verdachte dan niets heeft geleerd, wil de politierechter in Breda weten. ,,Ik kan me echt niets herinneren van die avond. Ik had echt heel veel gedronken.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.