Volledig scherm
Het kan in ieder geval niemand in het centrum ontgaan zijn dat er een ‘burger-battle’ woedt. Met de Thrill Grill er nog bij geteld, telt de binnenstad negen zaken. © Jan van Eijndhoven

Thrill Grill Tilburg stopt na twee jaar alweer: ‘heeft niets met burger-oorlog te maken’

Vrij 21 juni: De hamburgerzaak Thrill Grill in Tilburg van sterrenkok Robert Kranenborg sluit maandag de deuren. Ruim twee jaar na de opening vertrekt de zaak weer uit de Tilburgse binnenstad.

Met het vertrek van Thrill Grill is het centrum binnen rap tempo weer een bekende kok kwijtgeraakt. De Britse chef Jamie Oliver doekte in april zijn pizzeria op, die was amper een jaar open.  Kranenborg stond bij de Tilburgse zaak niet in de keuken, maar was de culinair adviseur. En in de keuken te Amsterdam verzint de kok nieuwe gerechten.

,,We gaan ons meer focussen op de Randstad, waar we al drie zaken hebben”, vertelt Jasper Blaisse, de Franchise & Operations Manager van Thrill Grill. De drie andere Thrill Grills - twee in Amsterdam, eentje in Haarlem - blijven wel open. ,,Er blijkt toch een te lange afstand tussen die zaken en Tilburg te zitten.”

Burger-battle?

Of de ‘burger-oorlog’ meespeelt? Met de Thrill Grill er nog bij geteld, heeft de binnenstad negen burgerzaken. Blaisse wuift die vraag weg: ,,In iedere stad zie je dat, het is wereldfenomeen. Het gaat alleen om de focus, die konden we niet genoeg op Tilburg leggen.” 

Vanaf maandag is de Thrill Grill gesloten.  Zonde, want de de zaak scoorde destijds hoge ogen in de burgertest. Wat er in het pand komt, is nog niet bekend. 

Update 17.03 uur:
En de nieuwe eigenaar staat klaar. Maandag een gesprek over de nieuwe zaak, dan hoort u meer. 

 1. Mobiele daklozenopvang van Joshua gestolen in Tilburg: ‘Het wordt koud, ik hoop dat je hem terugbrengt’
  PREMIUM

  Mobiele daklozenop­vang van Joshua gestolen in Tilburg: ‘Het wordt koud, ik hoop dat je hem terug­brengt’

  TILBURG - De caravan die Tilburger Joshua Campbell (38) jaarlijks neerzet voor daklozen in de Nimrodstraat in Tilburg is dinsdag verdwenen. Tijdens de koude nachten legt de Tilburger, die zelf ook een tijd op straat sliep, brood en dekens erin voor mensen die dat hard nodig hebben. ,,Maar een vriend belde mij gisteren om te vertellen dat hij er iemand mee weg zag rijden.”
 2. ‘Ode aan de Kelderklasse’: Voetballen voor de pinten, niet de punten
  PREMIUM

  ‘Ode aan de Kelderklas­se’: Voetballen voor de pinten, niet de punten

  TILBURG- De geur van het slechte, omgeploegde gras op veld 6 bij de plaatselijke voetbalclub. Het achteraf-veldje waar 22 voetballers spelen voor de drie punten, of drie pinten. Er staan kippen langs het veld, de trainer geeft aanwijzingen, zonder effect, en presteren in de derde helft is net zo belangrijk als de wedstrijd zelf. Herkenbaar voor spelers in de onderste regionen van het amateurvoetbal: de Kelderklasse.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.