Volledig scherm
olifanten op het Pieter Vreedeplein tilburg © Beeld Werkt

Tilburg: binnenstad even reservaat voor een kudde beschilderde olifanten

TILBURG - Het Pieter Vreedeplein staat vol met kleurrijke, fraai beschilderde beelden van baby-olifanten. Deze Elephant Parade is tot 25 april in de Tilburgse binnenstad te zien. De levensgrote olifantenbeelden zijn gemaakt door internationale kunstenaars. Daarmee vragen ze aandacht voor bedreigde Aziatische olifanten. 

The Elephant Parade was eerder te zien in steden als Rio de Janeiro, Shanghai, Bangkok en Londen, ook op Schiphol en in Laren. Aan het plein komt ook een tijdelijke pop-up store. Daar zijn workshops en worden kleine beelden van olifanten verkocht. 

Een deel van de opbrengst van kleine olifantenbeelden gaat naar beschermingsprojecten voor olifanten in Azië. 

  1. Stoomtrein tussen Tilburg en Den Bosch veroorzaakt drie bermbranden, maar brandweerwagen valt in sloot: ‘Pad wel erg smal’
    VIDEO

    Stoomtrein tussen Tilburg en Den Bosch veroor­zaakt drie bermbran­den, maar brandweer­wa­gen valt in sloot: ‘Pad wel erg smal’

    HELVOIRT/TILBURG - Enorme pech zaterdagmiddag voor de brandweer. De stoomtrein tussen Tilburg en Den Bosch veroorzaakte drie bermbranden, waarvoor de brandweer moest uitrukken. Maar het lukte niet om de brand bij de Brabantsehoek in Helvoirt te blussen. ,,Het pad werd zo smal, dat onze wagen in de sloot gleed”, zegt een woordvoerder van de brandweer.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.